Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
5°C
PET.
14°C
-1°C
Oceni objavo

PESTER SEPTEMBER FOLKLORNEGA DRUŠTVA BLED

Po prijetnem poletnem oddihu smo člani FD Bled stopili v september, ki je bil prežet z delovnimi aktivnostmi. Kot vsako leto smo tudi letos v septembru pričeli z plesnimi vajami in to kar dvakrat tedensko. Nastopili smo v Ljubljani in bližnji okolici. Za jubilejni 90. rojstni dan smo zaplesali Kuraltovi mami iz Spodnjih Gorij  ter nastopili na Koroški Beli, na prireditvi »Postani Franc Košir za en dan«.

Sodelovali pa smo tudi na dveh folklornih festivalih v Slavoniji in  v Rovinju.

V začetku septembra smo se udeležili tridnevnega Festivala  »Slovenija v Slavoniji«, v Vinkovcih. V teh dneh se je v Vinkovcih predstavilo 21 kulturnih skupin in pevskih zborov iz različnih krajev Slovenije.
Že drugo leto zapored  pa smo sodelovali na mednarodnem Festivalu amaterskega - kulturnega ustvarjanja Rovinj - Pazin, ki je  potekal od 26.9. - 29.9.2019. Nastopile so  folklorne skupine iz Slovenije, Madžarske, Španije, Bosne, Hrvaške in Bolgarska skupina iz Avstrije. Prvi dan je bila svečana otvoritev s predstavitvijo tradicionalnih plesov. Drugi dan smo se v povorki sprehodili po ozkih ulicah Rovinja do Glavnega trga, kjer je sledil nastop vseh plesnih skupin. Tretji dan pa smo imeli nastop v mestni dvorani v Pazinu. Po nastopu  smo se odpeljali na kmečki turizem, kjer je organizator vse udeležence ob zaključku  festivala pogostil in z živo glasbo in svojo gostoljubnostjo poskrbel za nepozaben zaključek prireditve.

Mesec september se je poslovil, a pred nami so že novi izzivi in delovne aktivnosti. 

Konec oktobra gremo skupaj z Avseniki na 11. dnevno križarjenje  po Sredozemlju.

Glavna  in najzahtevnejša naloga društva v jesenskem obdobju pa je  priprava za izvedbo prireditve »Veselo po domače«, ki bo kot vsako leto tudi letos 29. decembra.

Za FD Bled
Tatjana Svete

Povezave

Google

Oglejte si tudi