Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Parkiranje pred Zdravstvenim domom Bled

Na Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Bled, Bohinj in Železniki se predvsem v zadnjem obdobju obračajo številni občani, ki zaradi zasedenosti parkirišča pri Zdravstvenem domu Bled izražajo nezadovoljstvo in zahtevanje ukrepanje zoper voznike, ki parkirajo dlje od dovoljenega časa parkiranja.

Uvodoma pojasnjujemo, da je Občina Bled na parkirnih prostorih pred Zdravstvenega doma Bled pred leti uvedla časovno omejitev parkiranja, ki je izražena s predpisano prometno signalizacijo, na kateri je naveden 2 urni dovoljeni čas parkiranja. Relevantni predpisi določajo, da mora voznik na območju časovno omejenega parkiranja označiti čas prihoda na vidnem mestu v vozilu, po izteku dovoljenega časa pa mora voznik vozilo odpeljati. To pomeni, da mora voznik, ki parkira svoje vozilo v območju časovno omejenega parkiranja, označiti čas prihoda na parkirišče. To lahko voznik stori na kakršenkoli način (napiše čas prihoda na list papirja, označi čas prihoda s parkirno uro itd…) saj predpisi točnega načina ne določajo, mora pa biti čas prihoda označen na vidnem mestu (npr. na armaturni plošči vozila). 

Vse uporabnike predmetnega parkirišča pozivamo, da ga uporabljajo v skladu z veljavnim parkirnim režimom – za največ dve uri in označijo čas prihoda. Za parkiranje, ki traja dlje kot dve uri, predlagamo uporabo parkirišč P14 (pri Vrtcu Bled) in P15 (pri Osnovni šoli Bled), kjer ni časovne omejitve.

S 01.02.2020 bo začel veljati nov parkirni režim, ki bo na tem parkirišču dovoljeval časovno neomejeno parkiranje (s plačilom parkirnine) ob sobotah in nedeljah, ko je parkirišče sicer manj obremenjeno.

Opozarjamo, da je ustavitev in parkiranje prepovedano, kjer je to v nasprotju z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo. Za tovrstno kršitev je predpisana globa 80 EUR.

 

Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Bled, Bohinj in Železniki

Oglejte si tudi