Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
4°C
PON.
25°C
2°C
Oceni objavo

Otvoritev kolesarskega poligona in otroškega igrišča v sklopu projekta "Moj kraj, moj projekt" ter šestih kolesarskih postajališč v okviru operacije "Medgeneracijski živ žav"

Otvoritev kolesarskega poligona in otroškega igrišča v sklopu projekta "Moj kraj, moj projekt" ter šestih kolesarskih postajališč v okviru operacije "Medgeneracijski živ žav - Ureditev rekreativnih površin za medgeneracijsko druženje je potekala v soboto, 14.10.2023, na prizorišču kolesarskega poligona, ob stavbi Infrastrukture Bled.

Udeleženci so se zabavali ob družbi Športnega društva Summa Veldes, katerega člani so prikazali kolesarske vragolije, zračne akrobacije in prava mojstrstva s kolesi. VonderGech s.p. je ustvarjal grafit na temo kolesarskega poligona, otroci so mu pri tem z navdušenjem pomagali. Pagon šport, Matej Pagon s.p je poskrbel za animacijo otrok z igralnim padalom in skritim zakladom.  

Občina Bled je pristopila k poenostavljenemu participativnemu proračunu Moj kraj, moj projekt, v okviru katerega občina vsakoletno nameni okvirno 50.000 EUR za izglasovani projekt s strani občanov. Občani so si zaželeli postavitev ureditev otroškega igrišča in kolesarskega poligona. Občina Bled je v ta namen preuredila obstoječe otroško igrišče ob Športnem parku Bledec. Dela so obsegala tako dobavo novih igral kot tudi ureditev okolice in urbane opreme.

Občina Bled je skupaj s partnerji projekta Olimpijskim komitejem Slovenije, Skupino SIJ, njeno družbo SIJ Acroni in podjetjem Planapark, kot podizvajalcem podjetja Pronad d.o.o. prispeva k zmanjšanju porabe naravnih virov tudi na področju športne infrastrukture. V letu 2023 je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje za celotno območje Parka Bled (območje med Rečiško cesto in Infrastrukturo Bled), v sklopu katerega je bil sprojektiran in izveden kolesarski poligon iz žlindre. Vrednost izvedenih del je znašala skoraj 50.000 EUR. Otroci Osnovne šole prof. dr. Josipa Plemlja Bled so poligon z navdušenjem preizkusili že v petek, 13.10.2023.

V okvir operacije "Medgeneracijski živ žav - Ureditev rekreativnih površin za medgeneracijsko druženje" sodi šest novih kolesarskih postajališč, in sicer na severnem delu Športnega parka, ob pešpoti na Ojstrico oz. Osojnico, na Mlinem, pri Grajskem kopališču, na Bohinjski Beli in na Rečici. V sklopu projekta je Občina Bled kupila tudi dve električni kolesi. Vodilni partner projekta je bil BSC - Regionalna razvojna agencija Gorenjske. Celoten projekt je vreden 37.000 evrov, od tega je 28.000 evrov pridobljenih s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

 

Oglejte si tudi