Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
1°C
-2°C
JUTRI
3°C
-2°C
Deli
2831

Osnovnošolci spoznavajo, od kje priteče pitna voda

Bled - Javni zavod Triglavski narodni park v letih 2016 in 2017 glavnino ozaveščevalnih in izobraževalnih aktivnosti namenja raziskovanju, spoznavanju, občudovanju, spoštovanju in varovanju vseh oblik vode, ki jo srečujemo v zavarovanem območju.

 

Osrednje dogajanje ob svetovnem dnevu Zemlje 2017 je namenjeno mlajši generaciji. Triglavski narodni park bo v spremstvu strokovnjakov omogočili spoznavanje sistema vodnih zajetij. Učenci osnovnih šol iz Gorij, Mojstrane, Jesenic, Bleda, Bohinja, Kranjske Gore in Koroške Bele v teh dneh spoznavajo vodna zajetja, iz katerih njihovi kraji dobivajo pitno vodo.

 Dogodek pa ima še širše ozadje. Leta 2015 je mlada blejska slikarka Ajda Primožič Triglavski narodni park presenetila s širokosrčno gesto: izkupiček prodaje svojih akvarelov s tematiko vodá Triglavskega narodnega parka je namenila ozaveščanju šolske mladine o pomenu pitne vode. Na dražbi decembra 2015 v Infocentru Triglavska roža Bled so dražitelji za akvarele pokazali precejšnje zanimanje. Zbrana vsota denarja pa je bila na željo umetnice »investirana« v ozaveščanje mladih o pomenu ohranjanja čiste vode. Ker živimo na z vodo bogatem območju, to še ne pomeni, da naša pitna voda ni ogrožena. V sodelovanju z Ajdo Primožič in šolami z gorenjske strani narodnega parka bo tako Triglavski narodni park približno 350 otrok popeljali do izvirov/vodnih zajetij, da jih bodo raziskali, pristojni za oskrbo s pitno vodo (komunalna podjetja) pa bodo osnovnošolcem pokazali, kako voda od zajetja pride do pipe v njihove domove.

Eno izmed osrednjih poslanstev javnega zavoda Triglavski narodni park je informiranje, ozaveščanje in izobraževanje o pomenu ohranjanja narave. Brez (čiste) vode biodiverzitete ni, zato Triglavski narodni park z ozaveščevalnimi  aktivnostmi stremi k širjenju zavedanja o pomenu varovanja vodá.

 

Javni zavod Triglavski narodni park

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij