Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
3°C
-6°C
JUTRI
6°C
-7°C
8141

OŠ Bled raziskuje London

V petek, 8. februarja 2019, smo se učenci 8. in 9. razredov odpravili v London. Tja smo prispeli v poznih večernih urah in se nato odpravili v hotel Premier Inn v Croydonu.

Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili na prve oglede po mestu. Ogledali smo si četrt Camden Town, zanimiv in umetniški predel Londona. Prosti čas smo učenci izkoristili za nakup spominkov, seveda pa smo se ustavili tudi v kavarni Starbucks, kjer smo si privoščili okusne napitke. Nato smo se ustavili v trgovini Harryja Potterja na peronu 9 ¾. Zatem smo se odpravili v muzej Madame Tussauds, kjer smo si ogledali voščene lutke. Proti koncu dneva smo se odpravili v londonski akvarij. Videli smo veliko različnih barvitih rib in ostalih morskih živali. Večerjali smo v restavraciji Pizza hut. Po obilni večerji pa smo si privoščili nakupovanje v največjem nakupovalnem središču Londona.

V nedeljo smo imeli voden ogled, kjer nas je angleška vodička popeljala skozi londonske znamenitosti, in sicer Tower of London, Tower Bridge, nato pa smo se z ladjico po Temzi odpeljali do Big Bena, ki ga trenutno na žalost obnavljajo. Sprehodili smo se tudi skozi mesto ter si ogledali še Buckinghamsko palačo, park sv. Petra, trg Trafalgar, kjer so praznovali kitajsko novo leto. Obiskali smo tudi Narodno galerijo London in v njej videli znamenite Van Goghove Sončnice, ki predstavljajo najbolj prepoznavni del zbirke. Kljub temu da nas je ves dan spremljalo oblačno nebo, se je med našim obiskom londonske znamenitosti  London Eye nebo razjasnilo.  Po večerji v londonskem pubu si je večina ogledala Picadilly Circus in se peljala z znamenitim londonskim dvonadstropnim avtobusom,  nekaj učencev pa se je odpravilo poslušat muzikal Thriller, v katerem so imitirali Michaela Jacksona. Bilo je nepozabno.

Zadnji dan v Londonu pa smo preživeli v muzejih. Najprej smo si ogledali prirodoslovni muzej, ki je razdeljen na pet glavnih zbirk s področja botanike, zoologije, etnologije, mineralogije in paleontologije, nato pa še znanstveni muzej, ki nas je popeljal skozi stoletja znanstvenega in tehnološkega razvoja. S tem se je naša ekskurzija po Londonu končala in odpravili smo se proti domu.

Utrujeni in polni lepih spominov smo prispeli domov. Izleta v London se bomo še dolgo časa z veseljem spominjali, so zapisale učenke 9. razredov, Živa Pintar, Urška Končar in Klara Podlipnik.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi