Logo MojaObčina.si
DANES
2°C
-2°C
JUTRI
2°C
0°C
Oceni objavo

Štab CZ Bled spremlja dogajanje na terenu, ponoči številne intervencije

Danes zjutraj se je že sestal štab civilne zaščite Občine Bled, vse službe so v pripravljenosti. Zaradi poplav sta na gorenjski avtocesti priključek Lesce proti Karavankam in priključek Brnik proti Ljubljani po podatkih spletne strani promet.si zaprta.

Kot kaže, je bilo ponoči na Gorenjskem najhuje v Bohinju in na škofjeloškem, kjer so številne ceste zaprte, polja, travniki in hiše pa pod vodo.

Občina Bled občanke in občane prosi, naj zavarujejo sebe in svoje imetje, posebej pa bodite pozorni na starejše ljudi in otroke.

ob 8.00:

Preko noči je bilo v občini Bled 25 intervencij, so sporočili iz civilne zaščite, od tega so jih uspešno rešili 21, štiri ekipe so še na terenu. V tem trenutku preverjajo, kakšno je stanje na cesti Bled - Bohinj, natančneje na mostu ob Cesti svobode 33.

ob 8.43:

PGD Zasip obvešča krajane in krajanke Zasipa, da zaradi izrednih razmer in preobremenjenosti intervencijske številke 112 lahko za pomoč gasilcev zaprosite tudi na telefonski številki 040 201 915, oglasil se vam bo poveljnik Luka Cerkovnik.

ob 8.46:

KS Zasip zaradi izrednih vremenskih razmer odpoveduje nocojšnjo slovesnost ob krajevnem prazniku, ravno tako je odpovedana gasilska vaja. Datum slovesnosti bodo sporočili v prihodnjih dneh. 


Oglejte si tudi