Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
2°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Priprave na vajo "Potres Bled 2015"

Štab civilne zaščite občine Bled je na svoji zadnji seji sprejel sklep, da bo skupaj z enotami sil zaščite in reševanja ter občinskimi gasilskimi društvi v sodelovanju s Slovensko vojsko (132. gorskim polkom Vojašnica Boštjana Kekca Boh. Bela), NMP Bled in NMP Kranj s prikolico za množične nesreče, pripravi in izvede enodnevno načrtovano vajo "Potres Bled 2015".

Vaja se pripravi in izvede na podlagi predpostavke, da je na območju občine Bled prišlo do močnejšega potresa, kjer so najbolj poškodovani javni objekti Blejski grad, osnovna šola in vrtec.

Vaja bo10. aprila 2015 in se bo odvijala na več točkah. Osrednje dogajanje vaje bodo Blejski grad, OŠ Bled, vrtec ter športni park z okolico.

Na prvih treh točkah bo prikazana evakuacija, reševanje, gašenje, in reševanje ponesrečencev iz omenjenih objektov. V okolici športnega parka Bled bo postavljen logistični center z namenom oskrbe evakuiranih oseb z začasno namestitvijo in prehrano. V športnem parku bo deloval začasni helidrom in sprejemna mobilna enota prve pomoči, ki bo poskrbela za nujno pomoč ponesrečencev in odvozom težje poškodovanih oseb v ustrezne zdravstvene ustanove.  Zaradi težavnosti reševanja ogroženih oseb z gradu bo poleg enot in ekip sil zaščite in reševanja sodelovala tudi Slovenska vojska s helikoptersko enoto.

Na vaji naj bi sodelovalo okoli 20 enot in ekip, ki so vključene v sistem zaščite, reševanja in pomoči v naši občini in regiji. Skupaj z načrtovalci vaje in Slovensko vojsko so bili že narejeni ogledi prizorišč in scenarij, kako bo vaja potekala. Občani, ki vas delovanje naših enot in ekip CZ v občini zanima, si boste lahko vajo ogledali na zato določenih mestih.

 

Štab CZ občine Bled

 

 

 

 

Oglejte si tudi