Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

PES – PODNEVI SODELAVEC, ZVEČER PRIJATELJ

Vabljeni na odprtje fotografske razstave mlade avtorice Katje Jemec PES – PODNEVI SODELAVEC, ZVEČER PRIJATELJ, ki bo v sredo, 21. januarja 2015, ob 19. uri, v Infocentru Triglavska roža Bled.

Razstava bo na ogled do nedelje, 15. februarja 2015.

O razstavi:

Fotografska razstava nas bo odpeljala na irsko podeželje, daleč od širokih cest in velikih mest, kjer je ovčereja glavna oblika kmetijstva. Življenje na irskem podeželju je avtorico fotografij pripeljalo do spoznanja, kako pomemben faktor za tamkajšnje prebivalce je pes. Brez njega, ki teče kilometre in kilometre, kmet nikoli ne bi bil sposoben ukrotiti toliko ovac. Brez psa ovčerejec na Irskem ne bi preživel. Fotografska razstava prikazuje portrete psov in kmetov, ki jih vežeta sodelovanje in trdno prijateljstvo. Da bo izkušnja še bolj doživeta, bo razstavo spremljalo tudi kratko predavanje avtoričinega doživetja Irske in podeželja, kjer je preživela pet mesecev.

O avtorici Katji Jemec:
Katja Jemec, mlada Škofjeločanka (1991), je že od malega kazala zanimanje za različno likovno izražanje svoje domišljije. Končala je Srednjo Medijsko in Grafično Šolo v Ljubljani, kjer je ob podpori profesorjev in s samoiniciativnostjo dobila kar nekaj pohval in nagrad v zvezi z grafičnim oblikovanjem. Ker so jo zanimale še druge medijske dimenzije, je nadaljevala pot v video produkcijo z vpisom na IAM (Inštitut in Akademija za Multimedije). V času študija je delovala tudi kot operaterka na Multimedijskem Centru v Škofji Loki, kjer je kot soustvarjalka, snemalka in montažerka sodelovala v kar nekaj filmih (med drugim predstavitveni film »Zavod O« in kratkometražni dokumentarni film »In Memoriam Prof. Peter Hafner #3«). Nikoli ni preveč pozornosti posvečala fotografiji, čeprav jo je spremljala vso njeno pot od srednje šole naprej, saj je veljalo, »da se od fotografije ne da živeti«. Kot navdušenki nad raziskovanjem sveta (prepotovala je velik del Evrope) pa je fotoaparat pomagal ohraniti čudovite spomine; nastal je tudi kratkometražni dokumentarni film o Skandinaviji »Naslednjih 1000 kilometrov«. Zato se je ob koncu študija odločila, da potovanje in fotografijo združi s prakso v tujini. Tako je vzela svojo avstralsko ovčarko in avto ter se za pet mesecev preselila na Irsko. Tujina jo je navdihnila in ji dala vedeti, da se od fotografije da živeti in da je to tisto, kar si trenutno želi. Eno leto je od tega in s polno paro začenja svojo fotografsko pot. V tem času je sodelovala z različnimi večjimi podjetji (Toper, Union, Alfakan) ter mnogimi manjšimi. Ustvarja fotozgodbe. Ukvarja se s pokrajinsko, poročno in reklamno fotografijo, obenem je tudi pasja fotografinja, bolj poznana pod znamko pasjafotografija.si. Vse fotozgodbe objavlja na blogu http://www.katjajemec.si in na spletni strani http://www.pasjafotografija.si.

Oglejte si tudi