Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Na Bledu štirinajsti dobrodelni turnir prijateljstva za Pokal Save

Bled, 17. september  – V petek, 14. septembra, je na blejskem golfskem igrišču potekal že štirinajsti dobrodelni turnir prijateljstva za pokal Save, ki sta ga organizirala Sava, d.d., in Sava Turizem, d.d. Tokrat so udeleženci zbrali 4.470 evrov, ki so jih namenili Sončku Zgornje Gorenjske- Društvu za cerebralno paralizo za pomoč pri projektu  Rožle - Zakaj si drugačen? Častni član Golf & Country Cluba Bled je postal slovenski hokejist Anže Kopitar.

 

Letošnje prijetno druženje ob igri golfa je potekalo ob častitljivem, 75. jubileju blejskega golfskega igrišča, ki slovi kot eno najlepših v srednji Evropi in ga revija Golf World Magazine že od leta 2003 uvršča med sto najboljših evropskih igrišč. Tudi z namenom počastitve tega jubileja je letošnje tradicionalno druženje po golfskem turnirju potekalo na samem igrišču. Pospremljeno je bilo z vrhunskimi kulinaričnimi doživetji, ki so jih ustvarjali kuharski mojstri z vseh šestih turističnih destinacij Sava Hotels & Resorts, t.j. Sava hotelov Bled, Term Ptuj, Zdravilišča Radenci, Term Banovci, Term 3000 in Term Lendava.

 

Organizatorji turnirja že tradicionalno podeljujejo donacije organizacijam in ljudem, ki so vpeti v lokalno okolje na Gorenjskem. V prvi vrsti so namenjene otrokom in mladostnikom ter dvigu kakovosti življenja tistih, ki so v življenju na takšen ali drugačen način prikrajšani. Tako so sredstva v preteklosti med drugim že prejeli Občina Bled za izgradnjo otroškega igrišča, gorenjski Krizni center za mlade in Blejski mladinski center, Vzgojnovarstveni zavod Radovljica za ureditev zunanjih igrišč v šestih enotah vrtcev.  Lani pa so udeleženci turnirja zbrana sredstva namenili Osnovni šoli prof. dr. Josipa Plemlja Bled za nakup najnujnejše informacijsko- komunikacijske tehnologije za del svojih učilnic.

 

Letos so udeleženci turnirja z zbranimi sredstvi pomagali Sončku Zgornje Gorenjske- Društvu za cerebralno paralizo. Donacijski ček v vrednosti 4.470 EUR je iz rok predsednika uprave Save, d.d., Mateja Narata in predsednika uprave Sava Turizma, d.d., Andreja Prebila, prevzel predsednik društva Jernej Kocjančič.

 

Sonček Zgornje Gorenjske - Društvo za cerebralno paralizo je prostovoljna, neprofitna, samostojna invalidska organizacija, ki združuje otroke, mladostnike in odrasle osebe s cerebralno paralizo, njihove starše, sorojence, strokovne delavce in druge, ki se vključujejo zaradi medsebojne pomoči. Zbrana sredstva jim bodo v pomoč pri nakupu računalniške opreme in fotokopirnega stroja ter materiala za izvedbo programa Rožle - Zakaj si drugačen? Program, ki so ga na novo uvedli v letošnjem letu, poteka v obliki učnih skupin, kjer se otroci s posebnimi potrebami in njihovi starši seznanjajo z vzroki in posledicami bolezni oziroma poškodb.

 

Letošnjega turnirja se je udeležilo 68 igralcev, ki so v sproščenem vzdušju odigrali texas scramble dvojic, in drugi gostje, ki so se seznanili z osnovami golfske igre in se med seboj pomerili v tekmovanju v puttanju. Skupaj z barmani iz Sava Hotels & Resorts pa so se preizkusili tudi v pripravi koktajlov. Najboljšim udeležencem turnirja sta vodja golf igrišča Bled Boštjan Luznar in izvršni direktor Sava Hotelov Bled Fedja Pobegajlo podelila pokale. Prvo mesto v bruto seštevku sta dosegla Nj. Eksc. Andrew Page in Janez Benčina. V neto seštevku sta bila prva Milena Sedovnik in Aleksander Kravanja, pokal za drugo mesto sta prejela Janja Vidmar in Gregor Vidmar, tretja pa sta bila Ana Praprotnik in Matjaž Žnidaršič.

 

Na zaključni večerji so razglasili tudi častnega člana Golf & Country Cluba Bled. Letošnji, doslej enaindvajseti častni član je postal slovenski hokejist  Anže Kopitar, ki že več let redno igra golf na blejskem igrišču in je tu gostil že številne svoje prijatelje in športne kolege iz Slovenije in tujine. Kot vrhunski športnik – profesionalni hokejist in ljubiteljski golfist – je odličen vzor mladim, da je s trdim delom, neomahljivo voljo in predanostjo mogoče doseči sanje. Kljub izjemnemu športnemu uspehu, ki mu je v letošnjem letu prinesel svetovni ugled in prepoznavnost, je ostal zvest svojim koreninam. S tem je ime Slovenije, Bleda in blejskega igrišča ponesel v tujino kot malokdo drug. Listino o častnem članstvu sta Anžetu Kopitarju izročila Branko Kokošinek, predsednik Golf & Country Cluba Bled, in Renata Balažic, članica uprave Sava Turizma d.d., so sporočili iz družbe Sava Turizem. Avtor fotografij je Aleš Fevžer.

Oglejte si tudi