Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Ko ideja rodi idejo – Gozda pustolovščina in Travniška pustolovščina

Ne predstavljam si življenja brez ustvarjanja in vesela sem, da lahko sodelujem z ljudmi, ki so polni novih in norih idej. To se odraža tudi v najinih zgodbah z Lucijo. Spoznali sva se pred šestimi leti. Takoj sva začutili, da najine misli in ideje vodijo v isto smer. Začeli sva ustvarjati za otroke. V Zasipu sva pod okriljem Kud Kamot v gozd na Homu postavili tematsko pot Začaran gozd, ki je rodila nove ideje. Ta trenutek sta to dva nahrbtnika pustolovščin, ki jih lahko vsak vzame v svoj najljubši gozd in na svoj najljubši travnik – Gozdna pustolovščina in Travniška pustolovščina.

Ko sva snovali pustolovščini, sva imeli jasen cilj. V  nahrbtniku bodo zgodbe, ki so zanimive, poučne in zabavne. Pri snovanju zgodb si vzameva več časa, se dopolnjujeva in vedno vse preizkusiva z otroki. V nahrbtniku se skrivajo tudi zanimivi pripomočki, ki so zasnovani z zgodbo in imajo svoj namen. V družbo sva povabili mlado ustvarjalno slikarko in grafično oblikovalko Marušo Žemlja, ki je poskrbela za vse prečudovite ilustracije. Ko potrebuješ pomoč, priskočijo tudi prijatelji. In vsaka zgodba potrebuje zadnje branje, ostre oči Ane Hlebanja vedno najdejo še tako majhno jezikovno napako.

Vedno izhajava iz misli na celosten pogled otrokovega razvoja. In kaj je na koncu zares pomembno? To, da otroci živijo v spodbudnem okolju ter z materiali in predmeti raziskujejo svet. Pustimo jim odkrivati in raziskovati. V igro lahko vključijo vse svoje čute. Naj vohajo travniško cvetje, naj delajo potičke iz blata, naj skačejo po lužah in poslušajo pričje petje, naj splezajo na drevo, primejo deževnika v svoje male ročice, pojedo sladko in cvetočo trobentico. Pomembno je, da to izkusijo na lastni koži z opazovanjem. 

Pravljica, razvijanje otroške domišljije in govora, učenje skozi vse čute, aktivna pustolovščina v naravi s predmeti, ki spodbujajo raziskovanje ... vse to sta najini (zaenkrat) dve pustolovščini. Upava, da se ideji kmalu dobita še bratce in sestrice.

Meta Vodnjov, KUD Kamot Zasip


Oglejte si tudi