Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
3°C
TOR.
25°C
7°C
Oceni objavo

Slovenski čarobni umetniki in COVID 19

Ob  epidemiji so svojo izjavo za javnost poslali tudi čarobni umetniki Slovenije.Objavljamo jo v celoti.

 

Čarobna umetnost je le ena od panog, kateri COVID 19 ni prizanesel. Tako kot mnogi organizatorji prireditev, glasbeniki, animatorji in drugi iz podobnih dejavnostih smo tudi čarobni umetniki praktično čez noč ostali popolnoma brez dela. Vsa pretekla prizadevanja posameznikov glede pridobivanja strank in aktivnosti za organizacijo samostojnih dogodkov so v trenutku izgubila pomen. V nekaj dneh so bili odpovedani vsi predvideni nastopi. Kot bi nek velik mag zamahnil s čarobno palico, že rezervirani termini so v naših koledarjih v trenutku izginili.  

Vsak od nas čarobnih umetnikov je skozi leta delovanja izoblikoval svoj slog dela, ubiral tržne prijeme, na svoj način skrbel za marketing.  Vsak od nas je želel biti na svoj način prepoznaven in sprejet na tem sicer malem slovenskem trgu. Nekateri z nastopi za odrasle, drugi s predstavami za otroke.

COVID 19 nas je prikoval na točko nič, ne glede na to, ali se imenujemo čarodeji, čarovniki, čarobniki, iluzionisti ali kako drugače. 

Tu nam ne pomagajo čarobne palice, s katerimi smo si skozi leta pomagali pri svojih uspehih in bolj ali manj dostojnem življenju na račun prejetih honorarjev. Niti zaloge čarobnega prahu ne morejo spremeniti stanja do te mere, da bi vsak od nas z nekaj mesečnimi predstavami poskrbel za svojo eksistenco.  

Trenutno nam ne preostane drugega kot pripravljanje novih prodajnih strategij, ustvarjanje novih predstav in vadba novih točk, da bomo ob povratku na sceno še boljši, še bolj zabavni, še bolj neverjetni. Predvsem pa, da bodo naši naročniki zaznali neko dodano vrednost za najmanj isto ceno kot pred krizo. To pomeni, da ne bomo žrtve sami sebe z drastičnim nižanjem cen, ampak bomo morda raje za isto ceno ponudili nekaj več.

Namen našega sporočila je apel organizatorjem dogodkov, da cehovskim sceni vrnejo upanje na boljše čase takoj po končanih ukrepih glede prepovedi združevanja z vključevanjem naših nastopov v njihove programe prireditev. 

Čarobnih umetnikov nas je v Sloveniji pravzaprav malo. A vseeno dovolj, da lahko kvalitetno popestrimo mnoge prireditve in dogodke ter si s tem prislužimo vsakdanji kruh in sčasoma ne končamo tako, kot so že v zadnjih mesecih nekateri tudi znani slovenski glasbeniki. Na Zavodu za zaposlovanje.

Ne gre za ''jamranje'', daleč od tega. Gre za razmišljanje o korakih, ki nas vse skupaj čakajo. In za to, da malo spomnimo, da še vedno obstajamo. In da radi delamo. Seveda, kadar nam je dovoljeno in omogočeno.

Čarobni pozdrav in ostanite zdravi.

Za Magic studio Maribor, združenje slovenskih čarobnih umetnikov: Toni Mežan - čarodej Toni

V nadaljevanju smo navedeni čarobni umetniki, ki podpiramo vsebino skupnega sporočila za javnost. 

Čarobni umetniki, ki podpiramo vsebino skupnega sporočila za javnost:

 

  1. Toni Mežan – Čarodej Toni
  2. Magic Wladimir 
  3. Jole Cole
  4. Luka Malenšek
  5. David Meze
  6. Marko Drljepan – Mare Čare
  7. Bogdan Fras
  8. Andrej Zeme – Čarodej Andrej
  9. Grega Hvastija
  10. Magic Avgostino
  11. Tine Flis
  12. Bojan Kosi
  13. Jernej Drofenik – Mac
  14. Robert Lupinšek – Al4As
  15. Miloš Pogačnik – Čarodej  Ferdy
  16. Jan Mežan – Čarodej Jan
  17. Marlizz
  18. Miha Hrovat

Oglejte si tudi