Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

Občina Bled občanke in občane poziva k doslednemu upoštevanju ukrepov za zajezitev epidemije

Občina Bled in Civilna zaščita Bled pozivata vse občane, da dosledno spoštujejo odloke vlade (Uradni list RS, št. 47/2021) oziroma ukrepe za zajezitev epidemije COVID-19, ki bodo veljali od 1. aprila do vključno 11. aprila 2021.


V tem obdobju bo prepovedano zbiranje ljudi. Občina Bled zato odsvetuje uporabo in zadrževanje na otroških igriščih, igralih in zunanjih športnih površinah.

Prepovedana je tudi vsa športno-gibalna dejavnost in proces športne vadbe – trening, razen za izjeme, določene v odloku. Dovoljena je samo športno gibalna dejavnost na prostem, v regiji prebivališča, če so udeleženci posamezniki, ožji družinski člani ali člani istega gospodinjstva. Pri tem mora biti zagotovljena ustrezna razdalja.


Da bi epidemiološko situacijo izboljšali je pomembno upoštevanje priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

·       Skrbimo za higieno kihanja in kašlja.

·       Ne dotikamo se obraza (oči, nosu in ust) z nečistimi/neumitimi rokami.

·       Poskrbimo za redno in temeljito umivanje rok. Če umivanje rok ni izvedljivo, si roke pravilno razkužimo.

·       Ostanimo doma, če zbolimo z znaki akutne okužbe dihal (nahod, kašelj, bolečine v žrelu, povišana telesna temperatura, bolečine v mišicah…).

·       Ohranimo medosebno razdaljo vsaj 1,5 metra .

Pri uporabi igrišč, igral in zunanjih športnih površin je vedno potrebno spoštovati veljavne odloke Vlade Republike Slovenije.

Uporaba igrišč, igral in športnih površin je na lastno odgovornost.

Oglejte si tudi