Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

Koronavirus: Pismo prostovoljcem in prostovoljkam rdečega križa

SPOŠTOVANE PROSTOVOLJKE IN PROSTOVOLJCI

Območnega združenja Rdečega križa Radovljica

 

Letošnja prezgodnja pomlad in pretoplo sonce, ki nas vabi v naravo in morebiti tudi k prezgodnjim vrtnim opravilom, nam je prinesla tudi epidemijo. Najhujšo do sedaj.

Povečal se je obseg našega dela in to kar na dveh ravneh.

 

Prva je tista naša humanitarna in naša skrb za vse družine in posameznike, ki so že do sedaj naši stalni prejemniki pomoči. Teh je do sedaj 601. V tej številki niso zajeti tisti prejemniki, ki potrebujejo pomoč samo za premostitev svoje stiske. To humanitarno delo bomo  delali na kraju običajen način. Posebej bomo pozorni na to, da ob dostavi hrane na dom, le-to dostavimo samo do vrat in pozvonimo  - NE VSTOPAMO V HIŠO ALI STANOVANJE ! V kolikor boste prejemnike klicali za prevzem pomoči, jih kličete na uro in posamično. Pri delitvi uporabljate zaščitna sredstva in razkužila ter se držite predpisane varnostne razdalje. Posebej bodite pozorni na ranljive osebe, starejše, kronično bolne in invalide.

 

Drugi del naših nalog v času epidemije je na poziv, to pomeni, da smo vključeni  v Štabe civilne zaščite v občinah Bled, Bohinj, Gorje in Radovljica, pa tudi v regijski Štab CZ. Vse naše obveznosti iz tega dela so objavljene na spletnih straneh občin. Vse dodatne informacije dobite na sedežu RKS-OZ Radovljica. 

Sedaj, ko smo vsi v karanteni, je čas za družino, prijatelje in sorodnike. Tudi tiste, ki ste jih v preteklosti morebiti zgrešili. Pokličite jih po telefonu. Pogovorite se z njimi. Tudi svoje varovance – prejemnike pomoči - lahko večkrat pokličete. V tem času nihče ne sme biti sam in še manj osamljen. To je tudi čas, ko lahko v svoje vrste sprejmete nove prostovoljce in prostovoljke, da bomo pomladili in strokovno okrepili našo organizacijo.  Povejte jim, da humanitarno delo ni samo pomoč  drugim, ki jo potrebujejo, ampak je tudi plemenitenje in notranje bogatenje nas samih. Zadoščenja, da nam je uspelo pomagati, se ne da nadoknaditi z denarjem. To občuti lahko samo vsak sam.

Verjemite,  ko bo epidemija premagana, nas bo čakalo veliko dela, strpnosti in medsebojnega sodelovanja, da bomo življenje zopet postavili v normalne tirnice. 

 

Spoštovane prostovoljke in prostovoljci RKS-OZ Radovljica! 

 

Skupaj povezani, kot velika družina, smo že do sedaj dokazali, da smo vredni zaupanja. Naj tako tudi ostane.

Pazite na svoje zdravje, strogo se držite vseh navodil,  javnih pozivov in internih navodil RKS-OZ Radovljica. Upoštevajte, da se navodila prilagajajo vsakodnevnim spremembam, zato jim skrbno sledite.

HVALA VAM ZA VAŠ TRUD IN PRIPRAVLJENOST – PAZITE NA SEBE IN SVOJE BLIŽNJE !

Predsednica RKS-OZ Radovljica

Anica Svetina

 

Oglejte si tudi