Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
8°C
JUTRI
18°C
13°C
Oceni objavo

Cepljenje v ZD Bled poteka po načrtu

»Cepljenje v blejskem zdravstvenem domu poteka po načrtu za cepljenje, ki velja v vsej državi«, pravi direktor mag. Leopold Zonik.

Še vedno velja, da se je za cepljenje potrebno prijaviti v zdravstvenem domu, tisti, ki so se prijavili pri zdravniku koncesionarju, pa so prav tako lahko brez skrbi. »Iz ambulante dr. Lilijane Skrt Krivic v zdravstveni dom, kjer je cepilni center, sporočijo prijave«, še pravi direktor.

Uradno je zaživela tudi nova spletna stran https://www.cepimose.si/.

Na spletni strani poteka kontinuirana komunikacija z namenom ozaveščanja javnosti o cepljenju in pomenu cepljenja, skladno s posameznimi fazami promocije cepljenja pa bo potekalo tudi informiranje o konkretnih organizacijskih in izvedbenih vidikih cepljenja.

Spletna stran tako pokriva aktualne novice, predstavlja načrt cepljenja ter podaja ažurne informacije o številu opravljenih cepljenj in izvajanju cepljenja, dobavi cepiv, cepilnih centrih in neželenih učinkih. Z odgovori strokovnjakov so naslovljena najpogostejša vprašanja, posebni segmenti so namenjeni informacijam o cepivih, delovanju cepiv, zdravstvenim nasvetom in uporabnim gradivom ter objavi izsledkov raziskave pandemske izčrpanosti.

V občini Bled je po podatkih covid sledilnika (https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats) v zadnjem tednu aktivno okuženih okoli 60 oseb ali 0.7 % prebivalstva.

Oglejte si tudi