Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Komorna skupina Canticum Novum se predstavi

Canticum Novum smo skupina pevk in pevcev z Bleda in okolice, ki deluje pod okriljem Kulturno-umetniškega društva Zasip. Z druženjem ob petju smo začeli pred približno tremi leti in vse odtlej uspešno delujemo pod vodstvom zborovodkinje ter umetniške vodje Urške Zupančič. Druži nas ljubezen do ubranega in srčnega petja, v naših pesmih pa se vseskozi prepletata sodobnost in tradicija. Radi prepevamo tako ljudske in cerkvene pesmi, slovenske popevke, muzikale, samospeve, kot tudi pesmi in priredbe sodobnejših avtorjev.

Marca letos smo se odlično predstavili na radovljiški medobčinski reviji. V maju in juniju smo se posvetili cerkveni motiviki z Marijinimi koncerti in muzikalom. V okviru 28. dnevov evropske kulturne dediščine smo septembra nastopili v Festivalni dvorani na Bledu, 12. oktobra pa organizirali Večer slovenske pesmi v radovljiški glasbeni šoli.

Sezona naših nastopov se nadaljuje, 26. oktobra 2018 bomo nastopili v Gorjah, 30. novembra pa načrtujemo večji koncert na Bledu. Sledili mu bodo naši že tradicionali božično-novoletni nastopi pred prazniki. Prijazno vabljeni, da se nam pridružite na katerem izmed njih.

Zapisala: Tatjana Kociper

Oglejte si tudi