Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
22°C
7°C
JUTRI
26°C
7°C
6255

Kmetijstvo je pomemben dejavnik v trajnostnem razvoju Triglavskega narodnega parka

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Jože Podgoršek, je danes obiskal Triglavski narodni park. Beseda je tekla tudi o tem, kako doseči ravnovesje med kmetijstvom, varovanjem narave in turizmom.


V praksi je to največji oblem, saj je interesov na takih območij veliko – po eni strani bi vsi najraje najbolj zavarovali naravo, kar je seveda edina možna pot, po drugi pa je to območje takšno prav zaradi kmetijstva, ki se je stoletja razvijajo in dajalo podobo parku, kot jo ima danes. Minister je poudaril, da je treba v parku spodbujati kmetijstvo in ohranjanje kulturne krajine na način, da se bo kmetom to izplačalo.


Direktor Triglavskega narodnega parka, mag. Janez Rakar prav tako poudarja vlogo kmetijstva pri trajnostnem razvoju parka in pri tem, da je treba najti ravnovesje med dejavnostmi v parku in razvojem kmetijstva.


Trajnostni razvoj in sobivanje vseh v parku  je cilj upravljalskih politik tako Triglavskega narodnega parka kot ministrstva. Okojlevarstveni cilji ter legitimni gospodarski oziroma ekonomski cilji kmetov morajo najti skupno pot.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi