Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Kegljači na ledu uspešno zaključili sezono

V letu kovid krize je bilo možnosti za nastopanje zelo malo, pa še te priložnosti so potekale pod strogimi omejitvami. V sosednji Avstriji so odpadla praktično vsa tekmovanja, zato smo se lahko udeležili le domačih tekem, začenši z nastopi v poletni ligi. Zastopani smo bili z dvema ekipama, osvojili smo drugo mesto. Nastopili smo tudi na turnirju v Ratečah in na Jezerskem. Za treniranje smo koristili ustrezne podlage na Jesenicah, saj na Bledu takšnih površin za letne treninge in morebitno organizacijo letnega turnirja žal nimamo.

V zimskem obdobju je Zveza za kegljanje na ledu organizirala tekmovanja za državno prvenstvo v vseh disciplinah. Naši tekmovalci so se odlično odrezali. V ekipni tekmi so zmagali v treh kolih in osvojili zlato kolajno. Še posebej nam bo v spominu ostalo drugo kolo, ki je potekalo na Bledu, saj smo bili povsem nepremagljivi. Prav tako se je ekipa izkazala na ciljnem ekipnem tekmovanju, kjer smo z veliko razliko, 80 točk, premagali nasprotnike. Kot že običajno, je naša tekmovalka Valerija Štefelin zopet uspešno nastopala in v ciljnem tekmovanju osvojila zlato kolajno. Za blejsko ekipo so nastopali Valerija Štefelin, Jaka Simnovčič, Zvonko Dovžan, Matjaž Erman, Tomaž Čufar in Jože Kosar.

Ob tej priliki se zahvaljujemo Infrastrukturi Bled za vso pomoč in sodelovanje pri organizaciji in izvedbi državnega prvenstva na Bledu.

Dva naša člana sta se udeležila tudi svetovnega prvenstva v Rittnu v Italiji in uspešno zastopala barve Slovenije. Valerija Štefelin je bila z osvojenim osmim mestom zopet najboljša med našimi tekmovalci. Temu je dodala še dve četrti mesti z ekipo.

 

Predsednik Jože Kosar

Oglejte si tudi