Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Kako v eni uri pobegniti iz “hotela skrivnosti” na Bledu?


Zabava, logika in raziskovalni duh se združijo v teambuilding

Naenkrat se znajdete v prazni recepciji, kjer se na zaslonu odvija kratka pripoved o umoru, ki se je pripetil v hotelski sobi, ki čaka, da jo odklenete in rešite uganko. Bodite pozorni: vse videno na zaslonu bo pomagalo pri začetkih raziskovanja in seveda pri kasnejšem razvoju igre. Se lahko spopadete z logiko računanja časa, rabo osnovnih matematičnih pravil in sestavljanjem kombinacij, katere je moč najti v predalih, pod barvami in v predmetih, ki jih je žrtev verjetno uporabljala?

Predstavljamo Vam pravo pustolovsko atrakcijo na Bledu. Odprli smo vrata “Escape Room-a” ali Pobega iz sobe. Zaklenjeni boste v resničnih sobah in reševali zanimive uganke ter miselne izzive. Množica ključavnic, kombinacij in ključev ustvarja miniaturen labirint, ki pride do izraza, ko začnete medsebojno povezovati obe sobi. Pomembne so tako številke in naključni predmeti, kot svetloba in barve.

Kako to deluje in kaj to sploh je?

Escape Room je nastal po navdihu videoigre "Escape the room", v katerih je igralec zaklenjen v sobi in mora s pomočjo raziskovanja, povezovanja in logike priti do izhoda oziroma do rešitve. V živo je to zelo podobno, z razliko v tem, da je tu prisotna skupina več igralcev (2-5), ki poskušajo v času ene ure razvozlati razne matematične in fizične uganke oziroma ovire. Igra je primerna za vse stare in mlade raziskovalce od 14-tega leta naprej. Igralci morajo dobro opazovati okolico in igrati timsko, saj le tako lahko pridejo do končne rešitve in s tem tudi do izhoda iz sobe. Skozi celotno igro so igralci izpostavljeni budnemu očesu moderatorja, ki po potrebi komunicira z njimi v prispodobah, ki dodatno povezujejo rešitve, ko se primeri, da udeleženec obtiči v igri.   

Zakaj Bled?

V mesto, v katerem se skriva ogromno zgodovine, ki se dotika določenih oseb in dejanj, skušamo dodati nekaj izvirnega in zabavnega. Prva soba je predstavitev hotela iz zgodnjih sedemdesetih let. Dodana mu je bila vznemirljiva zgodba, ki vas bo potegnila v takratni čas. Obetajo se tudi novi projekti za boljšo prepoznavnost znamenitosti Bleda. Z našimi idejami jih skušamo uresničevati in Vam pokazati turistični kraj v najboljši luči – zabavi. Preko obiskov sob boste spoznavali številne zanimivosti. Vse kar rabite, je uporaba logike, dobro opazovanje ter reševanje ugank, ki so povezane z določeno tematiko.

Svojega projekta smo se lotili v oktobru 2014 in s trdim delom in voljo v februarju 2015 odprli prvo sobo po imenu »Hotel Skrivnosti«. Zgodba se je šele začela, saj pridno delamo na drugi sobi, katera zaenkrat ostaja presenečenje. Tretja soba ravno tako ostaja neznanka, saj zaenkrat še iščemo rešitve, kako oživeti ter dodati nekaj svežega našem prelepem kraju. Svoje inovativne ter zanimive ideje spreminjamo v projekte, ki vam bodo zadali nepozabno doživetje. Nismo prvi v Sloveniji, smo pa prvi na Bledu in s tem želimo na svoj način popestriti lokalni turizem.

Boris Stančić

Oglejte si tudi