Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Južno razbremenilno cesto začnemo graditi oktobra prihodnje leto!

Severna razbremenilna cesta, ki promet do Blejskega gradu, naprej proti Gorjam in Pokljuki vodi mimo središča Bleda, je skupaj s kolesarsko stezo pokazala, kako zelo pomembna in nujna je bila. Bled pa že nekaj desetletij nujno potrebuje tudi južno razbremenilno cest, ki bo razbremenila promet neposredno ob jezerski obali v smeri Mlinega in Bohinja. Včeraj so Bled obiskali ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Marko Bandeli in minister za Slovence po svetu, Peter Česnik, skupaj s poslancem Francem Kramarjem.

Osrednje sporočila sestanka, ki so se ga po koordinaciji županov Zgornje Gorenjske udeležili tudi vsi zgornjgorenjski župani je, da bodo južno razbremenilno cesto gradili po časovnici, ki jo je sprejela prejšnja vlada, tako da se oktobra prihodnje leto začne gradnja krožišča v Betinu.
Ministrica Alenka Bratušek je dejala, da bo podrobneje preučila dokumentacijo in načrte, seznanjena pa je tudi s civilno inciativo Mlino, ki se ne strinja s potekom trase. Dejala je, da je rešitev dialog, zadnji možno ukrep pa še vedno ostaja razlastitev.

Poslanec Franc Kramar je dejal, da bo prav v izgradnjo južne razbremenilne ceste in kolesarske povezave Bled - Bohinj vložil vse svoje moči in znanje.

Blejski župan Janez Fajfar je seveda zadovoljen, povedal pa je tudi, da Bled od začrtane časovnice ne bo odstopil.

Oglejte si tudi