Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Gradnja severne obvoznice napreduje

Bled - Konec junija so stekla gradbena dela na severni razbremenilni cesti med Seliško, preko Partizanske do Rečiške ceste. Na Seliški cesti bo vzpostavljeno novo križišče proti šoli s pravokotnim priključevanjem na obvoznico, obstoječa cesta pa se v enem delu poruši oziroma prilagodi novemu poteku. Na tem delu bo tudi odcep kolesarske steze oziroma mešane površine za pešce in kolesarje proti šoli in ob novi obvoznici proti Rečici. V nadaljevanju cesta prečka potok Rečica v smeri proti Jermanki, kolesarska steza pa ostaja blejski strani potoka.

 

Pod kolesarsko stezo bo od Seliške do Partizanske ceste potekal srednjenapetostni elektrokablovod proti Zasipu, medtem ko bo prostostoječi daljnovod na drogovih preko polj in travnikov podrt. Elektrodela financira in izvaja Elektro Gorenjska, bistveno pa se bo izboljšala zanesljivost oskrbe ter izgled naravnega okolja. Pod obvoznico bo nadomeščen star azbestni magistralni vodovod, ki napaja pretežni del Bleda in poteka naprej proti Lescam. Profil vodovoda je 500 mm s pretokom 150 l/s in gre za izredne dimenzije ter pomembno sočasno naložbo v zagotavljanje trajne in kakovostne vodooskrbe.

 

Obe povezavi do Partizanske ceste potekata izven obstoječih cest proti Zasipu in Podhomu, ko bosta vzpostavljeni, pa bo jeseni tam že urejen obvoz po novi trasi za Zasip in Jermanko. Jeseni se bo tako izvajalo križišče na Partizanski cesti, vključno z novim mostom in prestavitvami oziroma križanjem vseh komunalnih vodov na tem mestu. Čeprav nekateri menijo, da gre za enostavno gradnjo ceste, ne smemo pozabiti, da se sočasno ureja tudi pomembna lokalna komunalna infrastruktura. Pri celotni vrednosti gradbenih del v višini 4,2 milijona evrov, komunalna oprema predstavlja dobro četrtino vseh stroškov.

 

Gradbena dela izvaja Gorenjska gradbena družba (GGD), ki bo vzpostavila kontaktno točko za morebitna vprašanja in usklajevanja. Nadzor izvaja Družba za razvoj investicij (DRI), predstavniki investitorja, tj. Direkcije RS za Infrastrukturo in sofinancerja Občine Bled pa se vključujemo po potrebi zaradi morebitnih sprotnih usklajevanj. O poteku posameznih del po fazah bomo sproti pisali in obveščali tudi v Blejskih novicah. Rok za zagotovitev prevoznosti je 7. junij 2018.

 

 

 

 

 Matjaž Berčon,
Pomočnik župana za infrastrukturni in strateški razvoj

Oglejte si tudi