Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Gostje iz Južne Koreje na Bledu

Bled - Gostje iz Južne Koreje so lani na Bledu realizirali nekaj več kot 30.500 nočitev in so po številu nočitev na 12. mestu, kar predstavlja 2,6 odstotka vseh nočitev na Bledu. V slovenskem merilu so po podatkih Slovenske turistične organizacije po številu nočitev na desetem mestu in predstavljajo manj kot 3 odstotke vseh nočitev v Sloveniji.

Največ gostov iz Južne Koreje pride k nam pomladi in jeseni, kar pomeni, da zapolnijo kapacitete izven glavne turistične sezone, prenočujejo pa v veliki večini v hotelih.

 

Južni Korejci so lani jeseni v Sloveniji snemali televizijsko serijo Black Knight, snemali so tudi na Blejskem gradu.

Na Blejskem gradu so se lani posebej pripravili na izjemno povišan obisk. Vzpostavili so ustrezen sistem usmerjanja prometa in režim parkiranja predvsem za avtobuse, ki so na grad vozili  organizirane skupine obiskovalcev  -  prispelo je tudi do 60 avtobusov na dan.  Večjemu številu obiskovalcev so se prilagodili tudi s širitvijo in prenovo nekaterih poti, novimi dodatnimi sanitarijami in avdio sistemom vodenja po gradu v 17 svetovnih jezikih, tudi v korejščini.  V celem letu je grad obiskalo več kot pol milijona ljudi, največ med njimi je bilo prav obiskovalcev iz Južne Koreje, več kot 146.000, kar predstavlja 27 odstotni delež.

 

Korejski gostje v Slovenijo pridejo v veliki večini s tujimi agencijami iz Češke, Hrvaške, Avstrije, Poljske, največkrat pristanejo v Varšavi, Pragi, na Dunaju, v Münchnu ali v Tirani, odvisno od paketa. Največkrat prenočijo v Ljubljani, v Postojnski jami ali na Bledu, lahko pa v Sloveniji tudi sploh nimajo prenočitve.Seveda si na Bledu želimo, da bi korejski gostje ostali na Bledu kakšen dan več, vendar je to praktično nemogoče, saj na potovanjih, ki trajajo 10, 14 ali 21 dni želijo spoznati celo Evropo. Ko pridejo na Bled, obvezno obiščejo Blejski grad in otok.

 

Oglejte si tudi