Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
4°C
PON.
25°C
2°C
Oceni objavo

Akademija Rudi Hiti Bled nominirana za prestižno Kånken nagrado

BLED, SLOVENIJA - Uveljavljena in cenjena Akademija Rudi Hiti Bled, ustanovljena leta 2013, se je po zaslugi svojega vztrajnega dela in vizije prebila med finaliste za prestižno nagrado Kånken. To hokejsko priznanje, ki ga podeljuje Alliance of European Hockey Clubs (E.H.C.), največje klubsko hokejsko združenje v Evropi, je priznanje za izjemno delo Akademije na področju razvoja mladih in trajnostne družbene odgovornosti.
Nominacija je še dodatno poudarila pomen Akademije, ki nosi ime po legendarnem slovenskem hokejistu Rudiju Hitiju. Akademija, pod vodstvom Alenke Hiti, se osredotoča na spodbujanje zdravega razvoja otrok in mladostnikov preko športa, z izvajanjem programov, kot so ICE RINKS FOR ALL, V as Value, SPOT, Play to Train in Besst. Ti programi promovirajo fizično aktivnost za vse starostne skupine in družbene sloje, enakost spolov, promocijo prostovoljstva in socialno vključenost.

"Naša nominacija za nagrado Kånken je priznanje za naše delo in prizadevanja za vključevanje mladih v šport," je povedala Alenka Hiti. "S tem priznanjem se potrjuje, da je naše delo cenjeno na evropski ravni."


V tej luči je obisk predsednika vlade, dr. Roberta Goloba, dodatno poudaril pomen in vpliv Akademije. Lars Hulten, švedski trener, ki je ključni člen Akademije, je povedal: "Obisk predsednika vlade, dr. Roberta Goloba, je bil izjemna čast in priznanje našemu delu. Njegova prisotnost in podpora sta bili jasen znak, da naša prizadevanja za razvoj mladih hokejistov pridobivajo priznanje na najvišji ravni."


Poleg tega se Akademija ponaša s 50 igralci in igralkami, med njimi so tudi najboljši v svojih letnikih. Ti mladi hokejistke in hokejisti bodo letos prvič tekmovali na mednarodnem prvenstvu U18, kjer bodo tekmovali proti ekipam iz Avstrije in Madžarske.


Nagrada Kånken, ki bo podeljena 13. junija na svečanosti Fenix Outdoor European Hockey Awards v Pragi, bo omogočila nadaljnji razvoj in rast Akademije. "Zaupanje in priznanje, ki ga ta nominacija prinaša, nam bodo pomagali okrepiti naš položaj v evropskem hokeju in zagotoviti, da bomo lahko nadaljevali z našim pomembnim delom pri oblikovanju naslednje generacije hokejskih talentov," je zaključil Hulten.


Oglejte si tudi