Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
5°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

27. Mednarodni hokejski kamp bratov Hiti: več kot le hokej

"27. mednarodni hokejski kamp bratov Hiti združuje mlade športnike iz vsega sveta v Sloveniji, kjer se izmenjujejo znanje, kultura in strast do hokeja. Letos je skupnost dokazala svojo moč in solidarnost, ko so člani kampa skupaj stopili v bran družini, prizadeti od poplav."
V samem osrčju Slovenije se je zopet zaiskrilo s strastjo mednarodnega športnega duha, ko je vrata odprl 27. Mednarodni hokejski kamp bratov Hiti. Ta dogodek, ki je postavil temelje slovenski športni tradiciji, je v svoje vrste privabil več kot 100 mladih športnih entuziastov iz cele Evrope in širše.

Ob izjemni kulturni in socialni izmenjavi, ki jo taki dogodki neizbežno prinašajo, je letošnji kamp ponudil pravo mojstrsko delavnico hokeja. Med priznanimi strokovnjaki, ki so delili svoje neprecenljive izkušnje, so bili Tomaš Pšenka s Slovaške, generalni menedžer slovaške U20 reprezentance, Kjell Snib, priznani golmanski trener in edukator s Švedske ter Lars Hulten in Alex Sandsten, dva odmevna trenerja iz elitnega švedskega kluba Frölunda.

Njihova znanja in inovativni pristopi so dali kampu dodaten zagon, a pravo srce kampa je bila skupnost. Naša skupna zgodba je bila obogatena s kulinarično čarovnijo izjemnega kuharja Dejana Kavčiča. Iskreno se zahvaljujemo OŠ Bled, ki nas je z odprtimi rokami gostila v njihovi jedilnici, kar je omogočilo, da je Kavčičeva ekipa vsak dan postregla z uravnoteženimi obroki za naše mlade športnike.

Ne moremo mimo tega, da se ne bi zahvalili Občini Bled ter županu Toniju Mežanu za njihov sprejem in nenehno podporo. Zahvaljujemo se tudi našim zvestim partnerjem: Telemach, LIP Bohinj, GG Bled in TD Gorje. Brez takih partnerjev, ki verjamejo v naše poslanstvo in vizijo, teh zgodb resnično ne bi bilo.

Toda pravi biser tega leta je bil trenerski simpozij v sodelovanju z HZS in OKS. Te delavnice in predavanja niso le ponudile priložnosti za izmenjavo znanj med domačimi in tujimi trenerji, ampak so postavile temelj za prihodnost slovenskega hokeja.

Akademija Rudi Hiti je veliko več kot le mesto za trening hokeja. Je prostor za rast, učenje in krepitev pravih življenjskih vrednot. In včasih prave vrednote ne pokažejo svoje polne moči na ledu, ampak izven njega.

V zadnjih dneh hokejskega kampa so Slovenijo pretresle zastrašujoče poplave. Za enega izmed naših mladih članov in njegovo družino je bilo to še posebej tragično, saj jim je zalilo hišo. Ampak tisto, kar je sledilo, je dokaz o moči skupnosti, ki smo jo skozi leta gradili. Brez oklevanja so se mladi soigralci iz kadetske in mladinske ekipe zbrali in s solidarnostjo, organiziranostjo ter nesebičnim trudom pomagali očistiti klet, odnesti uničene stvari in pospraviti.

Ta spontani odziv je bil več kot le pomoč v stiski. Bil je dokaz, da so vrednote, ki jih gojimo v našem športu – solidarnost, ekipni duh, skrb za druge – resnično žive med nami. Mladi igralci in igralke so pokazali, da so v njihovih srcih vrednote, ki so močnejše od vsakega izziva ali ovire. To je lekcija, ki presega šport in ki nas vse napolnjuje s ponosom.

Ponosni smo na našo skupnost.

Alenka Hiti

Oglejte si tudi