Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Dve novosti v jeseniški bolnišnici

Predstavljamo vam dve novosti v SBJ. Bolnišnica ima nov računalniški center in nov  PACS (Picture Archiving and Communication System) ter RIS (Radiology Information System) sistem.

 

Po nesreči, ki nas je doletela jeseni leta 2015, ko nam je obstoječo strežniško sobo v času gradnje novega urgentnega centra zalil deževni naliv, so se začeli pogovori o novih ustreznih prostorih.

Po ogledih možnih novih prostorov smo izbrali  lokacijo v kleti bolnišnične stavbe v vzhodnem traktu, kjer se je pred začasno kuhinjo nahajalo skladišče živil. Zadovoljni smo z novo pridobitvijo, saj so bili stari prostori že pred nezgodo neprimerni, nov računalniški center pa ustreza vsem standardom glede varnosti ter podvojenosti sistemov za neprekinjeno napajanje in hlajenje.

 

Po pridobitvi celotne projektne dokumentacije in izvedbi postopkov javnih naročil se je gradnja začela 10. 3. 2016 in je potekala do 5. 5. 2016, ko je bila izvedba strežniške sobe zaključena.

 

Gradbeno obrtniška in inštalacijska dela so znašala 50.445,40 EUR z DDV, vgrajena oprema 54.629,75 EUR z DDV.

 

V novem računalniškem centru je:

1. inštalirano ter nastavljeno novo komunikacijsko vozlišče za 48 optičnih ter 72 UTP (bakrenih) povezav.

2. postavljena nova komunikacijska, strojna ter programska oprema potrebna za delovanje novega PACS (Picture Archiving and Communication System) ter RIS (Radiology Information System) sistema.

Sistem je dizajniran za naslednjih 5 let.

Skupna  vrednost investicije je cca 517.000 EUR od tega je Ministrstvo za zdravje prispevalo 300.000 EUR.

 

Na radiološkem oddelku imamo nove diagnostične postaje za radiologe (4), digitalizator ter zapisovalnik DVD, v skupni vrednosti  cca 112.000.  Investiralo je  Ministrstvo za zdravje.

Sandra Jerebic, Spolšna bolnišnica Jesenice

Oglejte si tudi