Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

DOGAJANJE V DO RE MI-ju

Mesec maj se je za nas lepo začel, saj je po dolgem času ves pouk stekel v živo. V učilnice se je vrnilo skupinsko petje in muziciranje. Spletne nastope naših učencev si lahko ogledate na strani http://www.doremi.si/DOREMI,,koncerti.htm. Pripravljamo jih na štirinajst dni. V mesecu maju smo tako pripravili že 15. spletni nastop v tem šolskem letu. Na šoli pa smo organizirali nastope »Otroci otrokom« , kjer so učenci nastopajoči in publika.

Ob mednarodnem dnevu zavedanja o avtizmu, ki ga vsako leto obeležujemo 2. aprila, smo v sodelovanju z Bled TV pripravili prispevek o dveh talentiranih učencih in njunih učiteljih. Prispevek si lahko ogledate na http://www.bled.tv/ob-svetovnem-dnevu-zavedanja-o-avtizmu/.

Trije naši učenci so ob občinskem prazniku kulturno popestrili letošnjo podelitev občinskih priznanj, ki jo je župan pripravil na občinskem vrtu.

Ker se učenci in učitelji še vedno ne morejo srečevati brez omejitev, smo v DO RE MI-ju pripravili novost, ki je na sporedu ob torkih na vsake 14 dni - DO RE MI Torkanje.  Gre za poučna srečanja učencev in učiteljev DO RE MI-ja, na katerih si vsi skupaj ogledajo zanimive posnetke, izvejo kaj je novega pri Babici Tomki, spoznavajo glasbene zasedbe, naši učitelji pa z učenci delijo svoja dragocena znanja na različnih področjih.

Za naše najmlajše še naprej pripravljamo glasbeno oddajo Babica Tomka, ki jo najdete na spletni strani www.babicatomka.si. Trenutno smo začeli s predvajanjem oddaj iz druge sezone, kjer babica prepeva pomladne ljudske pesmi.

V mesecu juniju pa vse zainteresirane vabimo k vpisu v program Glasbeno uvajanje po Edgarju Willemsu. Program je namenjen otrokom od 3. do 8. leta starosti. Otroci, ki obiskujejo glasbeno uvajanje, vstopijo na zanimivo glasbeno potovanje, kjer pridobivajo različne glasbene izkušnje in razvijajo svoje sposobnosti ter se krepijo v lastnem izražanju. Mentorji občutljivo in inovativno, z uporabo različnih kvalitetnih glasbenih materialov, zvočil in glasbil, vodijo učne ure, ki se razlikujejo glede na stopnjo šolanja. Glasbeno uvajanje se deli na tri stopnje. Po končani tretji stopnji uvajanja je otrok pripravljen na obiskovanje programa Glasbena vzgoja po Edgarju Willemsu, glasbeno uvajanje pa je zaradi celostnega pristopa tudi odlična priprava na vstop v osnovno šolo.

Špela Globočnik, DO RE MI

Oglejte si tudi