Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

Dela na sevreni razbremenilni cesti gredo h koncu

Celotna trasa severne razbremenilne ceste bo asfaltirana predvidoma do konca maja. Sledi namestitev prometne opreme (odbojne in protihrupne ograje) in signalizacije ter obcestna krajinska ureditev. Promet bo tako lahko stekel predvidoma v drugi polovici junija. Preko poletja se bodo izvajala še dela izven ceste, v glavnem gradnja samostojne kolesarske in pešpoti na drugi strani potoka Rečica s povezavo med Seliško in Kolodvorsko cesto ter proti osnovni šoli.


Dela se izvajajo tudi na povezanih odsekih Seliške in Kolodvorske. Na Seliški se gradijo cestni otoki na prehodih za pešce in ločilnih pasovih, nadaljeval se bo pločnik pri Policiji proti krožišču, po ureditvi lastništva pa tudi pri GG oz. Zavodu za gozdove. V tem delu bo Petrol zgradil nov bencinski servis in se bo uredil tudi nov cestni prehod, ki povezuje Črtomirovo ulico z območjem Seliš.

Na Kolodvorski se bo zgradil nov ploč- nik do Valvazorjeve in uredila okolica Mrakove domačije, vključno z novim temeljenjem in hidroizolacijo gospodarskega poslopja proti cesti. Predvidena je ponovna popolna zapora ceste pri Gostilni Mangart.

Oglejte si tudi