Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
33°C
16°C
Oceni objavo

Darja Kemperle: Prebujene sanje, slikarska razstava

V Galeriji Stolp na Blejskem gradu bo od 1. do 31. oktobra na ogled slikarska razstava del Darje Kemperle.

Darja Kemperle, ki se v Galeriji Stolp predstavlja s svojo prvo samostojno razstavo, se je s slikarstvom začela ukvarjati v zrelih letih. Slikarski tečaji in delavnice pod mentorstvom akademskih slikarjev Brine Torkar, Matjaža Arnola, Anje Tolar Tomšič in Jurija Kravcova so pustili neizbrisen pečat v njenih delih, prav tako pa tudi njeno samostojno izobraževanje in iskanje likovnega izraza. Trenutno se izobražuje tudi v on-line skupini angleške likovne umetnice Luise Fletcher, ki je zavezana abstraktnemu slikarstvu.

Od leta 2018 je članica slikarskega društva Atelje Bled, doslej pa se je udeležila številnih slikarskih ekstemporov v Sloveniji in v Grožnjanu na Hrvaškem. V okviru društva je sodelovala na več skupinskih tematskih razstavah. Je prejemnica velike nagrade »Grand Prix Bleda« za sliko Sanje 1 na lanskem blejskem slikarskem ekstemporu.
Kot pravi avtorica, ji slikarstvo pomeni umiritev in pogled vase. Preko slike nagovarja gledalca, da s poglobljenim opazovanjem začuti sebe. Sledi trendom sodobnega slikarstva, od pol-abstrakcije pokrajine do čiste abstrakcije.

Razstava v Galeriji Stolp na Blejskem gradu bo na ogled do 31. oktobra, vsak dan v odpiralnem času gradu.
Ogled razstave je možen ob plačilu vstopnine na Blejski grad.

Zavod za kulturo Bled

Oglejte si tudi