Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
15°C
0°C
Oceni objavo

Danes bomo prižgali lučke!

Bled - Na Bledu so včeraj predstavili celovit zimski program pod blagovno znamko »Zimska pravljica na Bledu 2016-2017«, ki bo združeval pestro kulturno, družabno in praznično življenje v kraju. Z vrhunskim programom, namenjenim tako domačim kot tujim gostom, se Bled nedvomno približuje željenemu cilju vrhunske turistične destinacije.

Pester decembrski program je predstavil Jaka Ažman, direktor Turizma Bled. Letos bo na Bledu drugič postavljena Praznična promenada, ki bo odprta od 2. decembra 2016 pa vse do 8. januarja 2017, od ponedeljka do petka med 14:00 in 20-to uro ter ob sobotah, nedeljah in praznikih od 10:00 do 21:00. Na prazničnih stojnicah bo mogoče kupiti praznična darila in se okrepčati s tradicionalnimi gorenjskimi jedmi ter pijačo. Prižig lučk in otvoritev Praznične promenade bo 2. decembra ob 17.00. V več kot mesecu dni se bodo zvrstili vrhunski glasbeniki (Neisha, Abba Mia, Anja Baš, Čuki, Gregorji, in še mnogi drugi), ki bodo dnevno skrbeli za dobro počutje prebivalcev Bleda in številnih tujih ter domačih gostov (celoten program najdete v priponki).

Eden izmed vrhuncev decembrskega dogajanja bo tudi Krog prijateljstva 2016, katerega moto je Srečo užiti, mir občutiti, prijateljstvo deliti. V letošnjem letu bo pot okoli Blejskega jezera razdeljena na štiri cone. Od 16.00 dalje nas bodo na Mlinem zabavali Veseli Begunjčani, v Veliki Zaki Samuel Lucas z bendom in v Mali Zaki skupina Čuki. Ob 17.30. uri se bomo s pomočjo animatorjev pričeli razporejati na pot okoli jezera in ob 18.00 objeli jezero. Ognjemet z jezera bo naznanil pričetek prižiganja modrih lučk, ki jih boste dobili v posameznih conah. Po sklenitvi kroga se dobimo na Praznični promenadi, kjer se bomo zabavali s skupino Kingston. Do posameznih con se bo mogoče pripeljati z brezplačnim avtobusom ali se do njih sprehoditi.

Jaka Ažman je omenil še tradicionalno blejsko Legendo o potopljenem zvonu, ki se na božični dan odvija na Blejskem jezeru, letos ponovno na tribunah v Veliki Zaki ter razstavo božičnih jaslic, ki bodo na ogled v Grajskem kopališču od 22.12. do 1.1.2016.

Mojca Krašovec, direktorica hotelov Sava turizma na Bledu je v nadaljevanju predstavila odlično sodelovanje Sava turizma, Bleda in Slovenskih železnic ter ureditev drsališča na prostem pri Kavarni Park, kjer z raznolikim programom soustvarjajo blejsko zimsko pravljico. Sava Hoteli Bled so namreč tudi letos v sodelovanju s partnerji postavili drsališče na terasi Kavarne Park, kjer je čarobno, zabavno in družabno od 12. novembra pa vse do 3. marca prihodnje leto.  Drsanje na Blejskem drsališču z razgledom je mogoče vsak dan od 9. do 21. ure, razen ko na drsališču potekajo drugi organizirani dogodki. Uradna otvoritev drsališča z razgledom bo 3. decembra, potekala pa bo v družbi Vida Valiča in Drsalnega društva Labod Bled, ki bodo skupaj z otroškima maskotama Zakijem in Rozi iz družinskega hotela Savica poskrbeli za rajanje in prijetno vzdušje obiskovalcev. Direktorica hotelov Sava turizma na Bledu je poudarila tudi dobrodelno noto, saj bodo v času delovanja drsališča Sava Hoteli Bled del prihodka od prodanih gostinskih storitev namenili Zvezi prijateljev mladine za pomoč družini v stiski iz okolice Bleda, dodatno pa bo Sava Turizem omogočila družini počitnice v termah v okviru skupine Sava Hotels & Resorts.

Letošnja novost je tudi sodelovanje Bleda s Slovenskimi železnicami. V skladu s trajnostno usmeritvijo Bleda in v sodelovanju s partnerji bodo od 3. do 18. Decembra  ustvarjali celovito družinsko doživetje, od Nove Gorice do Bleda. Na prvi obisk Blejske zimske pravljice in simbolično odprtje Blejskega

 

drsališča z razgledom (3. Decembra) bo popeljal muzejski vlak, kjer bo zabavno vse od Nove Gorice pa do Bleda. 

Od vstopa na praznično okrašeni vlak v Novi Gorici do železniške postaje Bled Jezero bo poskrbljeno za animacijo v družbi mladih amaterskih igralcev dramsko-gledališke smeri Gimnazije Nova Gorica (Muca copatarica in njen pomočnik, igrice, izobraževalne vsebine). Vsi najmlajši bodo prejeli tudi simpatično darilo partnerjev. Od železniške postaje Bled Jezero do središča Bleda in Blejske zimske pravljice se obiskovalci lahko sprehodijo ob jezeru (3 km v eno smer), organiziran bo turistični vlakec z animacijo (3 evre po osebi za odrasle v eno smer) in vožnja s kočijo (40 evrov za 4 osebe). Mladi obiskovalci do 12 let, ki se bodo na Bled pripeljali vlakom, bodo deležni paketa brezplačnih storitev: drsališče z razgledom, obisk Blejskega gradu, obisk wellnesa Živa in ogled razstave Salvadorja Dalija.

Jani Klemenčič, eden od treh gostinskih ponudnikov na Blejski promenadi, je poudaril projekt oživljanja Jezerske promenade. Le ta naj bo tudi v prihodnje namenjena dogajanju v kraju, kulinarični ponudbi ter ponudbi izdelkov domače in umetne obrti ter družabno-športnim dogodkom.

Sodelujoči so prepričani, da bo Bled tudi v letošnji zimi privabil mnoge domače in tuje obiskovalce, tako s pestrim kulturnim in glasbenim programom, kot tudi z gostinsko in turistično ponudbo. Po rekordni poletni sezoni in z nagrado za najboljši športno turistični kraj za leto 2017, bo blejska zimska pravljica še dodatno pripomogla k dosegu željenega cilja - vrhunske turistične destinacije.

Oglejte si tudi