Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
2°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Blejski skok v novo leto

Blejski hoteli med prazniki dobro zasedeni

 

V blejskih hotelih bodo decembrske praznike preživeli v slogu letošnjega leta – delovno in dobro zasedeni. Skoraj vse bleske hotelske hiše čez božične praznike pričakujejo od 70 do 90 odstotno zasedenost, za novoletne praznike pa bodo hoteli več ali manj polno zasedeni. Med gosti bodo tudi letos Britanci, Avstrijci, Nemci in Italijani, pa tudi Hrvati in Srbi.

 

Destinacija Bled je sicer letos že oktobra presegla milijon nočitev. Po podatkih Občine Bled je bilo do 31. oktobra na Bledu 1.031.160 nočitev, kar je nov rekord. Največ nočitev so letos ustvarili gostje iz Velike Britanije, več kot 117.000, na drugem mestu so Nemci z več kot 92.000 nočitvami, na tretjem pa so gostje iz Združenih držav Amerike prehiteli goste iz Italije. Američani so na Bledu ustvarili nekaj več kot 67.00 nočitev, Italijani pa nekaj manj kot 65.000.

Zanimivo je, da se skozi vse leto na tretjem mestu menjajo gostje iz Italije in Združenih držav, glede na to, da vsako leto veliko gostov iz Italije Bled obišče v času decembrskih praznikov pa vendarle pričakujemo, da bodo na koncu na tretjem mestu Italijani.

Letošnjo statistiko nočitev bodo vsekakor obogatili tudi naši gostje, ki so bili v drugi polovici novembra na Bledu kot udeleženci ali spremljevalci svetovnega veteranskega šahovskega prvenstva in pa seveda biatlonci in njihovi spremljevalci ter navijači, ki blejske hotelske kapacitete polnijo v teh dneh.

Na Bledu smo veseli, da so gostje in domačini tudi letos zelo dobro sprejeli zimsko pravljico na Jezerski promenadi, ki je zelo dobro obiskana.

 

Božič na Bledu

Bled je eno izmed najbolj romantičnih mest v Sloveniji, ki skriva mnogo legend in zgodb. Eno izmed njih, Legendo o potopljenem zvonu, vsako božično popoldne skupaj s člani Društva za podvodne dejavnosti Bled tudi uprizorimo in s tem voščimo lepe in tople praznike.

Gre za staro blejsko legendo o nastanku zvončka želja, ki stoletja domuje na otoku in uresničuje želje ljudi. Pri uprizoritvi nam pomagajo sopranistka Janja Hvala ter plesalke in plesalci BPS.

Društvo za podvodne dejavnosti Bled vsako leto ob uprizoritvi Legende izvede še svoj božično-novoletni potop v hladno Blejsko jezero, potapljači in potapljačice pa v svojo družbo povabijo tudi kolegice in kolege iz drugih klubov.

Letos smo Legendo zvočno prenovili, potapljači pa so naročili nov zvon.

Preživite zgodnji božični večer na Bledu, tudi letos začnemo ob 17. uri v Grajskem kopališču na Bledu!

 

Silvestrovo in novo leto na Bledu

Na Bledu bomo v novo leto skočili kar dvakrat, najprej že ob 15. uri, ko bodo na praznični Jezerski promenadi silvestrovali otroci. Na tradicionalnem silvestrovanju za otroke se nam bodo letos pridružili: Jan iz "Super kril", pujsa Pepa, pevka Alenka Kolman, pevec in animator Mali BU, Janja in Jan ter Dedek Mraz z darili za vse otroke. 

Potem pa ob 22. uri sledi še silvestrovanje za vse, prav tako na Jezerski promenadi. V novo leto bomo zaplesali skupaj z ansamblom S.O.S. kvintet, ob polnoči pa se nam bo na odru pridružil blejski župan Janez Fajfar in odšteval zadnje sekunde starega.

Blejsko nebo bo letos ostalo čisto, saj silvestrskega ognjemeta ne bo, bomo pa poskrbeli za posebno svetlobno kuliso, ki bo jezersko skledo osvetljevala že od 20. ure naprej, svoj vrhunec pa dosegla prav na prehodu iz starega v novo.

Novoletno popoldne na Jezerski promenadi pa tradicionalno prinaša koncert Prifarskih muzikantov, ki se bo začel ob 17. uri.

Na Bledu bomo silvestrovali domačini in okoličani, pridružili pa se nam bodo tudi gostje, ki praznike preživljajo v blejskih hotelih. Ti so zelo dobro zasedeni, gostje pa so mavrica ljudi iz različnih držav – tradicionalno iz Nemčije, Italije, Velike Britanije, Hrvaške in Srbije, pa tudi z Madžarske, ZDA, azijskih držav….

Oglejte si tudi