Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Bled na živi koži

Že dvajsetič zapored se je v sosednji Avstriji odvijalo najbarvitejše in največje tekmovanje v poslikavi telesa na svetu, ob visokem jubileju prvič kar v središču Celovca. Mesto je v treh tekmovalnih dneh preplavilo več kot dvesto poslikanih teles. Tekmovalci umetniki so se zbrali iz štiriinpetdeset držav sveta, nastopilo je več kot stopetdeset umetnikov in umetnic, ki so tekmovali v različnih kategorijah, kot so čopič in gobica, airbrush, specialni efekti, purple brush, poslikava obraza,...

Edini slovenski tekmovalki sta bili Gorenjki Alenka Peternel Huber in asistentka Katja Poljanec, na tekmovanje pa sta vzeli ''živo platno'',  Tino iz Kopra. Konkurenca je vedno pisana in močna, tudi letos je bilo tako.

Tekmovalci ustvarjajo po temah. Letošnja tema prvega dne je bila utopija, drugega pa "običaji in tradicije- povejte nam o svoji". Slednja je bila čudovita priložnost za predstavite lepote naših krajev, tokrat Bleda, saj je ekipo sponzorsko podprl Turizem Bled in tako omogočil sodelovanje na največjem tovrstnem tekmovanju. Poleg tega, da sta dekleti Tino dobesedno spreminjali v Bled, so lahko obiskovalci okušali Slovenijo, tokrat seveda v obliki Blejske kremšnite, ki jo je ponudilo podjetje Conditus.

Ekipa z Gorenjske je v svoji kategoriji zasedla 17. mesto od več kot petdesetih tekmovalcev, zmaga pa je ostala v Avstriji.

Za tiste, ki bi si želeli tovrstno umetnost izpod Alenkinih in Katjinih čopičev ogledati v živo, bo na Bledu enkratna priložnost že v septembru. Šestega septembra, na svetovnem veteranskem veslaškem prvenstvu boste lahko v živo spremljali nastajanje žive slike in se z njo lahko seveda tudi fotografirali. Za izkušnje željne obiskovalce pa bo Alenka zavihtela čopič tudi po obrazih obiskovalcev.

Turizem Bled

Oglejte si tudi