Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Bled med finalisti Best of Europe

Destinacija Bled se je s svojimi projekti za ozaveščanje domačinov in turistov, ki so jih na Turizmu Bled poimenovali Majhni koraki za ohranitev paradiža, uvrstila med finaliste za nagrado Best of Europe na področju trajnostnega turizma. Nagrade bodo podelili 6. marca na turistični borzi v Berlinu.

Destinacija Bled je del zelene sheme slovenskega turizma in nosilka zlatega certifikata trajnosti, lani pa je na Nizozemskem prejela še naziv, ki jo uvršča med sto najbolj trajnostnih destinacij sveta.

Zgodba, ki jo je izpostavila v prijavi na nagrado Best of Europe, so številni majhni projekti, ki na Bledu živijo v sodelovanju z domačini in turisti. Na prvem mestu je projekt Vprašaj me, sem domačin, ko domačini poleti osveščajo in opozarjajo obiskovalce o pomenu varovanja narave, hkrati pa na najbolj frekventnih lokacijah Bleda obiskovalcem nudijo osnovne informacije o kraju. Pitniki s kakovostno brezplačno pitno vodo ob jezeru niso tako samoumevni, kot se to zdi Slovencem. Zaščita rastlin in parkovnih zasaditev ob jezeru, smetnjaki za ločeno zbiranje odpadkov ob potkah v blejskih parkih, številne polnilnice za električna vozila ter biorazgradljiva posoda in pribor ter lokalni dobavitelji na Okusih Bleda so očitno prepričali strokovno žirijo, ki je Bled torej uvrstila med letošnje finaliste Best  of Europe.

Oglejte si tudi