Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
8°C
SOB.
20°C
8°C
Oceni objavo

Anketa o prihodnosti Bleda je še odprta

Priprava nove celostne strategije trajnostnega razvoja občine Bled 

Sodelujte pri oblikovanju razvojne vizije občine, izpolnite razvojno anketo!

 

 Dosedanji razvojni program občine Bled se letos izteka, hkrati pa so pred nami številni zahtevni izzivi, zato je Občina Bled pristopila k pripravi novega krovnega strateško-programskega dokumenta. Z novo strategijo bomo določili prioritete razvoja in najpomembnejše javne projekte na vseh področjih delovanja občine za naslednjih 10 let. Dokument s konkretnim akcijskim načrtom bo predstavljal okvir za načrtovanje prihodnjih proračunov in delovanje vseh občinskih služb, zavodov in podjetij, občanom in investitorjem pa pokazala želeno razvojno vizijo.

 

Za pripravo strategije bo oblikovana strateška skupina iz predsednikov/-ic odborov občinskega sveta, direktorjev/-ic občinskih javnih služb ter predstavnikov/-ic krajevnih skupnosti, gospodarstva in civilne družbe. Za posamezna ključna vprašanja bodo naši zunanji izvajalci, ko bo to mogoče, izvedli tudi odprte tematske delavnice ter se vključili v druge aktualne posvete. 

 

Proces priprave strategije tako kot tudi vse ostale funkcije našega življenja trenutno močno zaznamujejo posebne okoliščine, povezane z izbruhom koronavirusa.  V teh tednih imamo morda nekaj več časa za razmislek o prihodnosti, zato vas vabimo, da v čim večjem številu izpolnite anketo, namenjeno občanom in občankam Bleda. Pridobiti želimo poglede vseh generacij in skupin, tako mladih, delovno aktivnih, podjetnikov, družin kakor tudi starejših občanov.

 

Anketa je anonimna in bo do konca aprila 2020 objavljena na spletni strani Občine. V kolikor nimate dostopa do spleta, lahko anketo izpolnite tudi v fizični obliki in jo, ko bo to mogoče in varno, pošljete po pošti na Občino Bled, anketa je bila v celoti objavljena v marčevski številki Blejskih novic. Upoštevali bomo vse ankete, tudi če bodo prišle po izteku roka, saj bo priprava strategije potekala predvidoma do konca tega leta. Vaša mnenja, izražena v vprašalniku, bodo pomembno izhodišče za zasnovo usmeritev in delo strateške skupine. 

 

Na spletni strani Občine vas bomo sproti obveščali o poteku priprave nove strategije in rezultatih ankete. Že sedaj pa tam najdete osnovno informacijo o izvajanju dosedanjega razvojnega programa in program priprave novega strrateškega dokumenta.

 

 

Anketa o razvojnem položaju in viziji Bleda za občane in občanke

 

 

Spletna anketa bo odprta do konca aprila 2020Sodelujte že danes.

 

NOVO! Izpolnjeno anketo v Blejskih novicah lahko tudi fotografirate s svojim telefonom in fotografije pošljete na naslov: marija.ferjan@bled.si.

 

Občina Bled

Oglejte si tudi