Logo MojaObčina.si

Bled

JUTRI
9°C
2°C
PON.
7°C
3°C
3942

Akcija zasaditve novih dreves hrušk – tepk v Zasipu

Turistično društvo Zasip je v sodelovanju s prijateljskim društvom Učni sadovnjak organiziralo akcijo zasaditve novih dreves hrušk – tepk v Zasipu. Člani prijateljskega društva iz Mozirja so vzgojili podlage hrušk sejancev, na katere bomo v naslednjem letu, predvidoma v mesecu avgustu, cepili tepke. Žal nam zaradi trenutne epidemiološke situacije ni uspelo izvesti dogodka, na katerem bi nam strokovnjaki na tem področju prikazali zasaditev dreves, obenem pa bi priložnost izkoristili za druženje. Tako smo v letošnjem letu poskrbeli za dostavo sadik s priloženimi navodili za sajenje ter skupno razdelili kar 27 sadik. 

 

Zahvaljujemo se donatorjema, to sta društvo Učni sadovnjak ter podjetje Micronatura, tehnologija EM d.o.o., predvsem pa vsem tistim, ki ste se odločili za zasaditev novih dreves, s čimer prispevate svoj del k ohranjanju tradicije vasi v okviru blagovne znamke Prgarija, katero je TD Zasip razvilo ob samem začetku ponovnega zagona društva v letu 2012. Prihodnje leto obljubljamo večji dogodek v okviru krajevnega praznika, ki bo povezoval društva v kraju, turistične in gostinske ponudnike ter drugo zainteresirano javnost. 

 

Napovedujemo tudi ponovitev akcije zasaditve novih tepk v prihodnjih letih. V kolikor bi si tudi vi želeli posaditi avtohtono sadno drevo v okviru akcije našega društva, nas lahko kontaktirate preko info@zasip.si ali pokličete na 040 353 979. 

Vabljeni k sodelovanju ter prisrčen prgarski pozdrav!

 

Mateja Vilman, Turistično društvo Zasip , foto Andreja Pogačar

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi