Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

65. Mednarodna regata Bled 2021 – rekordna udeležba in številni slovenski nastopi

Konec tega tedna, med 11. in 13. junijem, bo Veslaška zveza Slovenije na Blejskem jezeru gostila 65. Mednarodno regato, ki tradicionalno mnogim reprezentancam služi za izbor mladinskih in U23 posadk. Letos je ob odpovedi večine spomladanskih regat želja in potreba po tekmah še toliko večja, tako da se je odločitev za izvedbo kljub še vedno trajajoči epidemiji pokazalo kot pravilno. Prijavljenih je namreč rekordnih 589 tekmovalcev iz 90 reprezentanc oziroma klubov iz 14 držav (Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Cipra, Češke, Nemčije, Madžarske, Moldove, Nizozemske, Srbije, Slovaške, Švice, Turčije in Slovenije). Regata, na kateri se bo zvrstilo kar 576 čolnov v 205 tekmah treh tekmovalnih dni, bo sicer izvedena po strogem covid-19 protokolu, v zaprtem prizorišču in ekipnih mehurčkih ter brez gledalcev, zaradi česar bo od petka do nedelje zaprta tudi sprehajalna pot med Veliko in Malo Zako ter skozi Veslaški center. Nadomestna pot bo urejena preko železniške postaje Bled-Jezero.

 

Veslaškega praznike se v velikem številu udeležujejo tudi slovenski tekmovalci, med njimi vsi kandidati za državno reprezentanco v vseh treh kategorijah (mladinci, člani do 23 let, člani), za katere je to zadnje sito pred določitvijo reprezentančnih posadk za svetovna in evropska prvenstva. Tako bo nastopil tudi Rajko Hrvat, ki je pred tednom dni osvojil bronasto medaljo v lahkem enojcu na Svetovnem pokalu v Sabaudiji, bo nastopil drugi tekmovalni – start finala lahkih enojcev je predviden ob 09:38.

 

Organizatorji bodo na regati preskusili različne covid-19 protokole za namene organizacije Evropskega veteranskega prvenstva septembra letos. Sicer pa se izkušena ekipa že tudi pripravlja na organizacijo novega vrhunskega dogodka – Evropskega članskega prvenstva, ki ga bo Bled gostil v letu 2023.

 

Bled, 10.6.2021

Jernej Slivnik, sekretar VZS

Oglejte si tudi