Logo MojaObčina.si

Bled

JUTRI
16°C
12°C
TOR.
17°C
9°C

Predavanje Turizem UP – Green & Safe Bled: Skupna zelena zaveza do narave in prebivalcev v ponudbi in promociji turizma

Organizator: Turizem Bled, zavod za pospeševanje turizma Bled
Vstopnina: Vstop prost

Nove razmere so tudi nova priložnost, da smer turizma začrtamo tako, da bo prijazna za goste kot tudi prebivalce destinacije. Na prvem od dveh predavanj bomo zato pozornost namenili trajnostnim ravnanjem na destinaciji Bled.

Turizem Bled vabi na prvo v nizu izobraževanj, ki jih pripravlja v sodelovanju z Agencijo za razvoj in komunikacije Nea Culpa: 

- zakaj je trajnost destinacije Bled skrb vsakega ponudnika posebej,
- kako skupaj razvijamo trajnostna ravnanja na Bledu,
- kako naša zelena prizadevanja komuniciramo gostom, jih spodbujamo k trajnostnemu obnašanju in tako zvišujemo svojo vrednost in ugled.

Osrednje teme predavanja bodo:

  • Komuniciranje trajnosti. Kako komunicirati zelena prizadevanja in kako oblikovati ključna sporočila? Kako spodbujati goste, da ravnajo trajnostno? Kako s komunikacijo zviševati našo vrednost in ugled? Kaj se lahko naučimo iz primerov dobrih praks?
  • Trajnostno poslovanje ponudnikov. Katere spremembe lahko ponudniki turističnih storitev vpeljemo v svoje poslovanje, da bo to bolj trajnostno? Katere rešitve so nam na voljo na področju skrbi za naravno okolje, kako krepimo sodelovanje z lokalno skupnostjo in kaj je trajnostni management?
  • Zelena shema slovenskega turizma in drugi certifikati. Kaj je Zelena shema slovenskega turizma in kaj znamka Slovenia Green? Katere so prednosti in priložnosti vključitve v Zeleno shemo slovenskega turizma? Katere mednarodne okoljske in trajnostne certifikate shema priznava in kako do njih?

Predavateljici bosta:

Neja Petek je direktorica agencije Nea Culpa za razvoj in komunikacije v turizmu, ki se je v desetletju uveljavila kot vodilni slovenski specialist za razvoj, celostno komunikacijo in marketing destinacij, turističnih produktov in ponudnikov v turizmu. Neja izhaja iz visoko dinamične agencijske dejavnosti vodilnega slovenskega tour operaterja in ima 20 let izkušenj v integriranih komunikacijah ter gostoljubju.

Tina H. Zakonjšek v Zavodu Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace, katerega soustanoviteljica je, največ časa namenja redni nadgradnji nacionalnega programa Zelena shema slovenskega turizma, vodenju konzorcija Slovenia Green in strateškemu načrtovanju s področja trajnostnega razvoja. Je pooblaščena preveriteljica in svetovalka za mednarodne trajnostne certifikate Green Globe, Travelife, Good Travel Seal, Green Destinations in World of Glamping Green.

Predavanje bo potekalo preko aplikacije Zoom, od 13:00 do 15:00. 

Na predavanje se prosimo prijavite preko obrazca, najkasneje do srede, 8. septembra 2021. Vsi, ki se boste prijavili, boste dan pred dogodkom preko elektronske pošte dobili Zoom povezavo, preko katere boste lahko spremljali predavanje.

Priporočamo, da se udeležite tudi druge delavnice z naslovom: Skupni preskok v kakovosti in butičnosti. 

Usposabljanje je brezplačno saj je sofinancirano s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo v okviru javnega razpisa za dvig kompetenc vodilnih turističnih destinacij in razvoj turistične ponudbe v vodilnih turističnih destinacijah v letih 2020 in 2021 in njegovimi spremembami z naslovom: Javni razpis za preoblikovanje turistične ponudbe v vodilnih turističnih destinacijah v letih 2020 in 2021 zaradi epidemije COVID-19.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi