Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
3°C
-2°C
JUTRI
3°C
-7°C

Okusi Bleda in Letni kino

3448

Vabljeni na pokušino dobrot lokalnih partnerjev. Jezerska promenada bo v poletni sezoni gostila Okuse Bleda. Vabljeni ob delavnikih od 12.00 do 23.00, v soboto, nedeljo in ob praznikih pa od 10.00 do 23.00.

Predstavljajo se blejski lokalni partnerji pod destinacijsko blagovno znamko Okusi Bleda. Namen povezovanja je obuditev tradicionalne kulinarike, razširiti vedenje o tradicionalnih jedeh, pripravljenih in predstavljenih na sodoben način ter promocija. Ustvarjalna ponudba izvira iz bogastva lokalnih jedi. Obiskovalcem prireditve na Bledu bodo vse dni na voljo tradicionalne lokalne specialitete, pripravljene iz svežih, sezonskih sestavin in predstavljene na način »ulične prehrane«.

Dogodek je trajnostno usmerjen in podpira gibanje Zero Waste, saj se je občina Bled pridružila k projektu družbe brez odpadkov. Za strežbo hrane se uporablja drobni inventar in embalažo iz ekološko razgradljivih materialov (les, bambus, papir). Odpadke se zbira ločeno in se jih sproti oddaja na ekološke otoke na prireditvenem prostoru. Na ekoloških otokih vam bodo tudi svetovali glede ločevanja.

V času od 25. do 27.8. bo potekal letni kino:

Petek, 25.8. ob 20:30: Mali šef / The Boss Baby družinska animirana komedija sinhronizirano v slovenščino 98', 2017, ZDA  Ustvarjalci zabavnih animacij Madagaskar in Megaum predstavljajo komično zgodbo o 7-letnem Timu, katerega življenje na glavo obrne novi bratec.

Sobota, 26.8. ob 20:30:
Postali bomo prvaki sveta / Bićemo prvaci sveta  
športna komična drama posneta na Bledu
srbščina, slovenski podnapisi
124', 2015, Srbija, Hrvaška, Slovenija, BiH, Makedonija 
Film, posnet po resnični zgodbi, sledi viziji štirih prijateljev, ki so po 2. svetovni vojni zavetje pred vsiljivo politiko našli v športu in osnovali legendarno jugoslovansko košarkarsko šolo, kjer so se pod koši razvijali novi talenti.

Nedelja, 27.8. ob 20:30:

Predfilm:
Balkan, Turkey kayak expedition 2017
kajakaški film domačina Blaža Stana
slovenščina, angleški podnapisi
20’, 2017, Slovenija
To pomlad se je skupina štirih prijateljev s pomočjo starega terenca Toyota Land Cruiser letnik 82' odpravila po Balkanu vse do Turčije, da bi veslala najbolj divje reke teh držav. Želje in pričakovanja, ki so jih imeli od te delno raziskovalne misije, so se več kot uresničila. Poglejte si zgodbo o njihovem 10.000 kilometrov dolgem popotovanju na katerem so preveslali več kot deset različnih rek in prečkali devet različnih držav.

Idila  
akcijska grozljivka (16+)
slovenščina
83', 2015, Slovenija 
Prva prava slovenska grozljivka, ki navdušuje z mamljivim obetom strahu, trepeta in groze. Igra tudi domačinka Manca Ogorevc. 

 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!