Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
23°C
7°C

KUD Kamot in Kreativa izziva – Moderne namizne igre in prvine impro gledališča – za mlade od 12. leta starosti

##VIEWS##

Starši mladostnikov, pozor! Bi radi, da vaši mladostniki preživijo svoj prosti čas kvalitetno, stran od ekranov? Imamo nekaj za vas!

Projekt KRETAIVA IZZIVA je namenjen vsem mladim od 12. leta starosti dalje. S sodelovanjem Občine Bled in razvojno agencijo Zgornje Gorenjske naše društvo izvaja dejavnosti  za mladino že tretje leto.

Mladostnikom želimo ponudimo prijazno okolje, kjer se družijo, svobodno izražajo, ustvarjajo in se dobro počutijo. To je čas, ki ga preživijo stran od zaslonov. Ker smo zaznali, da mladostnike trenutno zelo zanima svet modernih družabnih iger, smo v letošnjem letu povezali idejo gledališke improvizacije z dejavnostjo igranja modernih namiznih iger. Strateško in ustvarjalno razmišljanje sta dober par pri krepljenju socialnih in komunikacijskih veščin mladostnikov. S tem projektom želimo razširiti ponudbo dejavnosti za mladostnike v naši občini.

Naši cilji so krepitev osnovnih komunikacijskih veščin. Skozi interaktivne aktivnosti spodbujamo mlade, da izboljšajo sposobnost učinkovite komunikacije in razvijejo razumevanje sočloveka. S tem se povečanje samozavest in veščine javnega nastopanja. Projekt spodbuja razvoj veščin aktivnega poslušanja, jasnega izražanja in konstruktivnega dialoga med udeleženci. Ustvarjalno okolje spodbuja mlade, da se svobodno izražajo in izrazijo svoje ideje ter stališča. Skupaj gradimo skupnost, kjer se mladi počutijo sprejete, podprte in povezane med seboj. Igranje modernih namiznih iger spodbuja mlade k razvoju strateškega razmišljanja in reševanju izzivov.

Srečanja bodo potekala vsako sredo od 17. do 19. ure, in sicer od 22. novembra dalje do pomladi v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled. Verjamemo, da bo projekt KRETIVA IZZIVA še dodatno obogatil ponudbo aktivnosti za mladostnike v Občini Bled, obenem pa bo kreiral prostor za rast in razvoj novih veščin ter vzpostavil trdne vezi med mladimi ustvarjalci. Skupaj gradimo mostove za boljše komunikacijske veščine, samozavestnejše posameznike in močno skupnost.

 

KUD Kamot Zasip

Oglejte si tudi