Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
30°C
15°C
JUTRI
29°C
16°C

Kino Bled: David Attenborough: Življenje na našem planetu - kopija

»Živi svet je spektakularen in unikaten, toda zaradi načina, kako ljudje živimo, je ogrožen…V tem filmu predstavim svet, kot se mi je razodel med dolgoletnim opazovanjem narave in svojo vizijo prihodnosti. To je zgodba o tem, kako je človeštvo storilo največjo napako. Toda če se je loti popravljati zdaj, lahko še reši planet (...) Moramo delati z naravo, ne proti njej!«

Sir David Attenborough je zagotovo najbolj karizmatična osebnost v svetu naravoslovja, od katerega se lahko ogromno naučimo. Čeprav ni znanstvenik, je raziskovalec, pripovedovalec in – predvsem – interpretator. Ima izredno moč spremeniti odnos javnosti do narave, živih bitij in njihovega življenjskega okolja. Za naravoslovce ni pomembnih in manj pomembnih vrst – vse, od slona do pršice so enako pomembne in vsaka ima svojo vlogo v življenjskih ciklih ekosistemov. Morda te vloge ne poznamo, zato se nam vrsta ne zdi pomembna. A kaj bi se zgodilo, če bi ta vrsta iz narave izginila? Kako lahko prispevam, da se to ne bo zgodilo? - To je namen projekta Life Naturaviva, biodiverziteta – umetnost življenja.

Pri filmu so moči združili Attenborough, Netflix ter nevladna organizacija World Wildlife Fund (WWF).

Projekcija bo potekala pred infocentrom Triglavska roža Bled, v primeru dežja v dvorani Triglavska roža. Prost vstop. 

Dokumentarni film
Režija: Alastair Fothergill, Jonathan Hughes, Keith Scholey
Igrajo: David Attenborough, Max Hughes
Trajanje: 83 minut
Leto: 2020
Jezik: angleščina, slovenski podnapisiProjekcijo je izvedena s podporo projekta LIFE Naturaviva – Biodiverziteta, umetnost življenja in Evropske solidarnostna enote. 

Več terminov poletnega Kina Bled. 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi