Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
11°C
0°C
JUTRI
16°C
0°C

Družinska pustolovščina v Začaranem gozdu

Organizator: KULTURNO-UMETNIŠKO DRUŠTVO KAMOT ZASIP
Kontaktni podatki organiztorja: Meta Vodnjov, +386 (0)31 378 917.
Vstopnina: Vstop prost
25 € (nahrbtnik s pripomočki) ali knjižica (6 €)

Učenje v gozdu s pomočjo pravljic, domišljije, gibanja in čutenja je nekaj, kar otroke spodbuja k raziskovanju. Ljudska beseda in pravljice zaznamujejo našo deželo in narod.

Vljudno vabljeni v domišljijski svet pravljic in magičnih bitij Začaranega gozda kadarkoli in s komerkoli.

Pot Začaranega gozda vijuga po gozdu hriba Hom nad Zasipom pri Bledu in je dolga 2,2 km. Hoja po gozdu traja približno uro in pol. Lahko pa se zgodi, da vas med potjo zmoti kakšen škrat ali vas vila vzame za kuharskega pomočnika. Takrat dogodivščina traja dlje. V gozdu živijo gozdne živali in pravljična bitja. In največ skrbi jim povzroča vodja ravbarjev, ki ga išče ves gozd. Nihče ne ve, kako mu je ime… In vi ste za nas edino upanje. Če vam uspe priti do konca začaranega gozda, boste z rešenimi nalogami in namigi odkrili njegovo ime in ga javili policiji začaranega gozda.

Za pot potrebujete nahrbtnik Začaranega gozda, v katerem najdete knjižico z zgodbo, volčjo leseno zapestnico in ogrlico, masko volka iz filca in pisalo Začaranega gozda. Ali jo na pot mahnete samo s knjižico.

Vse potrebščine lahko kupite v spletni trgovini ali na prodajnih mestih: Gostišče Kurej (Zasip, Blejska c. 6), TIC Bled (Cesta svobode 10, Bled), Infocenter Triglavska roža Bled (Ljubljanska cesta 27, Bled) - v času odprtja.


Vljudno vabljeni na pravljični potep skozi gozd!

Več informacij na spletni strani Začaranega gozda.


KUD Kamot Zasip


 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi