Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C

9. Ruthin tek 2023

##VIEWS##

Zadnji vikend v februarju, od 24. 2 do 26. 2. 2023 Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, organizira 48-urni neprekinjen humanitarni tek in pohod okoli Blejskega jezera. Ruthin tek letos poteka 9. po 2 letnem premoru, v spomin na Ruth Podgornik Reš, preminulo ultramaratonko in vrtnarko. Štartno ciljni prostor bo pred Olimpijskim veslaškim centrom Mala Zaka, kjer se vsi udeleženci lahko tudi prijavijo in prispevajo svoj delež. Vsak udeleženec bo prejel bogato darilno vrečko.

KDAJ? 24. februar z začetkom ob 17.00 – 26. februar 2023 z zaključkom ob 17.00

KJE? Bled, Blejsko jezero; Štartno-ciljni prostor je Veslaški center Mala Zaka

KAJ? 48-urni neprekinjen tek in pohod okoli Blejskega jezera

PRIJAVE? Na samem dogodku.


Ruth Podgornik Reš, ženska z velikim srcem, ultramaratonka, vrtnarka, pisateljica, kuharica, je s svojimi aktivnosti bila marsikomu vzor. Bodisi na športnem ali katerim od drugih področij. Spomin na Ruth v društvu Never Give Up prav zato ohranjajo z njej najljubšo disciplino - tekom. Prav zaradi dolžine dogodka, ki poteka 48 ur, se ga lahko udeleži prav vsak. Pridete lahko kadarkoli ( tudi ponoči ) in naredite poljubno razdaljo, počasi ali hitro, na način, ki vam najbolj ustreza.

S športno-humanitarnim tekom boste pomagali posameznikom in družinam v stiski. S pomočjo jim  želijo v društvu pomagati prebroditi najhujše, poleg tega pa prenesti sporočilo, ki izžareva predvsem moto društva Never Give Up, ki je "nikoli ne odnehaj", pa čeprav je še tako težko.

Na dosedanjih 8 Ruthinih tekih je teklo že več kot 7000 tekačev. Leta 2017 so postavili visoko mejo 1231 tekačev, ki jo letos želijo preseči.

Zopet vas bodo razvajali z okrepčilnimi obroki ( testenine in palačinke ), po simbolični ceni 2,00€. Celoten izkupiček od prodanih obrokov bo šel v dobrodelne namene za aktivnosti Zavoda pod Strehco, ki pomaga z brezplačnimi obroki tistim, ki si tega ne morejo privoščiti.
Vsi prispevki, zbrani na dogodku, se 100% namenijo težkim situacijam. Tako iz prodanih testenin in palačink, kot iz prispevkov.

Sredstva za pomoč družinam in posameznikom se zbirajo v obliki prostovoljnih prispevkov na samem dogodku. Višina prispevka je prostovoljna, toda ob višini prispevka 10€ za odrasle in 5€ za otroke do 14. let, prvih 1200 udeležencev prejme darilno vrečko z uporabnim darilom in dobrotami.

Z namenom, pomagati otrokom, tudi letos vabijo vse tekače, pohodnike in ostale ljudi dobre volje, da se pridružijo na 48-urni poti okoli Blejskega jezera, kjer je ogromno tekaških ur preživela tudi Ruth Podgornik Reš, in tako pomagate. Pridružite se lahko kadarkoli v času prireditve in odtečete ali prehodite, kolikor želite.


Spremljajte Facebook stran za dodatne informacije.

Oglejte si tudi