Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
14°C
-1°C
JUTRI
6°C
-4°C

23. Riklijev pohod

Organizator: Turizem Bled, zavod za pospeševanje turizma Bled
Vstopnina: Vstop prost

Turizem Bled v sodelovanju z Zdravstvenim domom Bled, Sava Hoteli Bled in drugimi partnerji tudi letos na prvo nedeljo v juliju organizira tradicionalni Riklijev pohod. Zbirno mesto: nedelja, 4. julija med 7.00 in 7.30 uro pred Hotelom Rikli Balance.

Prvi korak intenzivnega turizma na Bledu je naredil leta 1855 Arnold Rikli po rodu Švicar. Pred več kot 150 leti je na Bledu ustanovil ''Naravni zdravilni zavod'', ki je predstavljal svojevrstno metodo zdravljenja z motom: "Voda seveda koristi, še več zrak in največ svetloba.'' Njegovi načini zdravljenja so še kako aktualni v današnjih dneh. Naravne lepote in ugodna klima Bleda so in še vedno ponujajo idealne razmere za njegove zračne, vodne in svetlobne kopeli.

Vabimo vas na pohod po Riklijevih poteh z zborom ob 7. uri pred Hotelom Rikli Balance na Bledu. Od tam se bomo odpravili na zračne, sončne in vodne kopeli, kot jih je priporočal in gojil Arnold Rikli, začetnik zdravstvenega turizma na Bledu. Ta dan bomo preživeli skupaj v naravi, turisti in krajani, zdravo ob zabavi in prijetnem druženju, ob kulinariki, ki jo je priporočal Arnold Rikli. 
Predlagamo, da vzamete s seboj brisačo, kopalke in nahrbtnik, kamor boste lahko odložili odvečno obleko, saj bomo skušali telo čimbolj izpostaviti naravi. 

Program Riklijevega pohoda:
7.00  Zbor pred Hotelom Rikli Balance.
         Pohod po trim stezi na Stražo.
9.00 – 10.00 Zračne in sončne kopeli - telovadba
                     Zajtrk na vzpetini Straža.
10.00 Odhod s Straže skozi Mlino.
          Vzpon na hrib Osojnica in nazaj.
12.00 – 13.00 Kosilo na travniku v Veliki Zaki.
13.00 Sončne, zračne in vodne kopeli.
          Odhod proti Bledu v hotele in na svoje domove.

Na svidenje na Bledu!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi