Oceni objavo

Dobrodelni glasbeni maraton ZA KRAS v Zelenem gaju je navkljub slabemu vremenu uspel

Poletje, vročina, sonce, voda… sliši se kot odličen poletni oddih nekje na morju. Žal pa so ti pojmi letošnje poletje zaznamovali predvsem požar na Krasu, ki se je začel sredi vročega in sušnega poletja, 15. 7. 2022, gasilci pa so se, kljub visokim temperaturam in žgočem soncu, nesebično borili z ognjenimi zublji, katere je še dodatno širil veter. Poleti je Slovenija stopila skupaj in skupaj dihala za Kras – po celotni Sloveniji smo zbirali hrano, pijačo in druge stvari, ki so jih potrebovali gasilci na terenu.

V zahvalo vsem gasilcem je ŠKT društvo Farjovca pretekli vikend organiziral Dobrodelni glasbeni maraton ZA KRAS. Sprva je šlo le za idejo, ki je hitro naletela na pozitivne odzive in od tu naprej so organizatorji vedeli, da so na pravi poti. Zavihali so rokave ter pričali z organizacijo dogodka, ki bi moral potekati v petek in soboto, vendar je bilo petkovo dogajanje odpovedano, sobotno dogajanje pa se je, zaradi slabega vremena, prestavilo iz Vojščice v Zeleni gaj v Dornberku.

Tako se je minuli konec tedna, v soboto 24. 9. 2022, na prizorišču Zelenega gaja v Dornberku v organizaciji ŠKT društvo Farjovca odvil dobrodelni glasbeni maraton ZA KRAS, na katerem je nastopilo 15 glasbenih skupin: Pero Lovšin in Španski borci, Superhuman goats, Šank Rock akustika, Warfare (Italija), Zmelkoow, Ac Dc cover band, Anderkaver, Avtomobili, Heaven X, Ibunge, Link Der Wasser, Mary Rose, Odprava Zelenega zmaja, Pelhan, Perkašns in DJ Riki.

V predprodaji in na dan dogodka so skupaj prodali več kot 450 vstopnic, na samem maratonu pa je bilo po oceni organizatorja okoli 700 ljudi. Organizator je z obiskom zadovoljen, saj je bil v okviru pričakovanega, kljub vremenskim okoliščinam, letnemu času in navsezadnje selitve iz Vojščice na prizorišče Zelenega gaja v Dornberku. Odziv občinstva je bil odličen, prav tako so nastopajoči večer zaključili s pozitivnimi vtisi, saj že dolgo niso imeli takšnega odziva. Organiziranje vseh 15 glasbenih skupin, ki so k projektu pristopili brezplačno in srčno, je bil velik organizacijski zalogaj tudi za organizatorja, vendar so tudi to izpeljali več kot odlično.

Pri organizaciji in izvedbi je sodelovalo 60 članov ŠKT društva Farjovca ter 6 posameznikov v okviru organizacijskega odbora – vsi omenjeni so prav tako za projekt delali brezplačno. Končni izkupiček po kritju nastalih obveznosti (SAZAS, IPF, zavarovanje, varovanje, material, … - vse z velikimi popusti) nakazan trem prostovoljnim gasilskim društvom na območju požara (PGD Komen, PGD Kostanjevica na Krasu in PGD Renče-Vogrsko) in za potrebe obnove pogorele Markove koče. O temu bomo po končnem obračunu še natančno obvestili javnost.

Organizatorji se iz srca zahvaljujejo vsem glasbenim skupinam, ki so vsekakor pokazale, da imajo res veliko sLOVEnsko srce. Prav tako se zahvaljujejo vsem ostalim sodelujočim na projektu, donatorjem in seveda razgretemu občinstvu.

 

Kdor bi še želel donirati, to lahko še vedno stori z nakazilom sredstev na TRR ŠKT Društvo Farjovca SI56 6100 0001 3666 483; sklic: Za Kras 2022.

 

V imenu organizacijskega odbora glasbenega maratona ZA KRAS:
Bojan Rojko,
Mobilni

tel.: 069 743 816

Pomembno: za vse dodatne materiale, fotografije, biografije in intervjuje se lahko oglasite tudi na zgoraj omenjenem e-mail naslovu ali telefonski številki.

Oglejte si tudi