Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
32°C
18°C
JUTRI
32°C
18°C

Pomoč pri plačilu zdravstvenega zavarovanja

Po dostopnih podatkih je bilo konec lanskega leta na območju Upravne enote Ajdovščina 76 oseb brez obveznega zdravstvenega zavarovanja. Še več je tistih, ki nimajo urejenega dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Območno združenje Rdečega križa Ajdovščina bo nekaterim lahko pomagalo.

Združenje se je uspešno prijavilo na razpis ministrstva za zdravje s programom 'Zdravstvo za vse', namen katerega je neposredna pomoč, svetovanje in oskrba oseb brez urejenega zdravstvenega zavarovanja. Po zakonu o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev lahko socialno ogrožene osebe uveljavljajo pravico do kritja obveznega in dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Tako Rdeči križ vabi osebe, ki 31. januarja letos niso imele urejenega obveznega ali dodatnega zdravstvenega zavarovanja (in imajo stalno ali začasno bivanje na območju občin Ajdovščina ali Vipava), da se oglasijo na sedežu RK. Skupaj bodo poiskali možnosti, kako urediti zdravstveno zavarovanje.

Analiza ministrstva za zdravje je pokazala, da je v Sloveniji kar pet odstotkov prebivalcev brez dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Če ta odstotek prenesemo na obe občini, je teh ljudi več kot tisoč.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi