Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Feldenkrais delavnica Premiki

Ste kdaj pomislili, kolikokrat na dan se obrnemo, sklonimo, sedemo, ležemo, vstanemo, nekaj dvignemo, želimo nekaj doseči ali pobrati s tal? Ste prepričani, da znate to narediti na najlažji in najučinkovitejši način?

Na delavnici Premiki bomo raziskovali, kako spreminjati položaje brez odvečnega napora, z uporabo skeleta, podpore tal in gravitacije.

Namenjena je vsem, ki si želite olajšati vsakodnevna opravila – od zavezovanja vezalk na čevljih do seganja proti najvišji polici omare.

Tisto, kar nas na dolgi rok spravlja v težave, je naša slaba vsakodnevna rutina. Spremenite jo v dobro – s pomočjo ozaveščanja skozi gib!

Pri ozaveščanju skozi gib s počasnimi in nežnimi gibi ter usmerjanjem pozornosti sprožimo proces učenja, s katerim možgani reorganizirajo naše gibanje. Pozornost je osnova za zavedanje, zavedanje pa je podlaga za uvajanje sprememb v gibanju – in v življenju nasploh. Šele ko se zavemo, kaj delamo oziroma kako delujemo, lahko spremenimo način delovanja in izberemo za nas najustreznejšo od številnih možnosti, ki se nam ponujajo. Pri ozaveščanju skozi gib sprostimo mišične napetosti, ki omogočijo raziskovanje novih možnosti v gibanju, to pa se odraža v izboljšani gibljivosti, koordinaciji, ravnotežju in drži ter popuščanju kroničnih bolečin, povezanih z neoptimalno organizacijo telesa. Hkrati s sprostitvijo mišic popustijo tudi psihične napetosti; pogosto je prvi najbolj zaznaven učinek lekcij globoka sprostitev in umiritev.

Delavnica bo potekala med 2. aprilom in 30. majem 2024. Pridružite se nam lahko vsak torek ob 19.30 na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina.

Dodatne informacije o delavnici in obvezne prijave: https://mikrogib.si/delavnica-premiki/.

Delavnico vodim dr. Mateja Pate, dr. vet. med., certificirana Feldenkrais pedagoginja.

Stik: mateja@mikrogib.si, 041 393 513.

Na spletni strani www.mikrogib.si vam je na voljo brezplačni priročnik Prvi koraki do gibanja z zavedanjem (https://mikrogib.si/brezplacni-e-prirocnik/) in nekaj brezplačnih zvočnih posnetkov ozaveščanja skozi gib (https://mikrogib.si/bi-preizkusili-ozavescanje-skozi-gib/).

Dobrodošli!

Oglejte si tudi