Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje zakonskih jubilantov v Križu

Srečanje zakonskih jubilantov je v Vipavskem Križu letos praznovalo srebrni jubilej. Leto za letom se na zahvalno nedeljo srečajo zakonci, ki praznujejo 10, 20, 25, 30, 40, 50 in več let skupnega življenja. Zadnje dve leti smo sklenili, da k praznovanju v vzpodbudo in blagoslov povabimo tudi pare, ki so skupaj komaj 5 let. Tudi zato je bilo med mašo in na srečanju čutiti otroški živ žav, ki pomeni veselje do življenja. Mašo je daroval br. Vlado, ki je v pridigo zahvalne nedelje vključil tudi zahvalo in veselje številnih družin, ki vztrajajo na obljubah, ki so si jih dali na poročni dan. Bogoslužje so z dobrimi mislimi obogatili birmanci, kruh in vino sta prinesla Marta in Berto
Kravos, ki letos praznujeta zlato poroko, pomen kruha in vina pa je z izbranimi besedami predstavil David Pizzoni, ki skupaj z ženo Iris, praznuje 10 let poroke. Skupna fotografija je nastala v samostanskem atriju, na hodniku pa so pare pričakali mladi in jim zapeli.
Samostanska obednica je kraj srečevanja, tudi letos je bilo tako, saj smo sodelavke Karitas poskrbele, da je bila miza polna dobrot. Kako malo je potrebno, da si drug drugemu priznamo, da »Ljubezen nikoli ne mine«.
Jožica Ličen

Oglejte si tudi