Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Prvi postni večer z gostom Gregorjem Čušinom

Peti evangelij po Čušinu nas je v prepolni dvorani Srednje šole Veno Pilon razvnel v prvem četrtkovem postnem večeru. Gregor Čušin je izvrsten igralec, pisec, režiser, mož in oče šestih otrok in dejaven kristjan. Med svojimi kolegi poskuša biti kot nekakšen most med levim in desnim bregom. Je neutrudni misijonar, ki nam s svojim pričevanjem vedno znova izpraša vest.

V tokratno svoje pričevanje je vključil lastno uglasbeno poezijo, povzeto po evangelijih. Tudi tokrat ni šlo le za prenos svetopisemskega znanja, pač pa za njegov osebni odnos z Bogom. Svoje razmišljanje je dopolnil s svojimi izkušnjami, pa tudi s hudomušnimi vložki na svoj račun. V njegovem izvajanju je center dogajanja Jezus Kristus, ki ga postavlja v znane situacije od rojstva do neznanega odraščanja in v čas prvih čudežev. Svoje življenje vzporeja z Jezusovim ter današnji svet s svetom izpred dva tisoč let. Z njim ljubi, trpi, umira, vstaja in živi. Z njim hodi vštric, počasneje, zaostaja ...

Gregor Čušin nas je s svojim pričevanjem  prebudil, trkal po naši vesti in nas  pozival k ljubezni, molitvi in blagoslovu. Domov smo odšli  bogatejši, pomirjeni, hkrati pa odprtih src in lačni veselih novic, ki nas vodijo k Besedi.

Niko Ličen

 

Oglejte si tudi