Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Miklavž obiskal Stomaž

Sv. Miklavž je na svoj god obiskal tudi Stomaž. Pri večerni maši so zapeli malčki iz otroškega cerkvenega pevskega zbora, ki ga vodi Vasilija Rupnik. V njem prepeva 15 otrok, največ je predšolskih.

Duhovnik Marko Rijavec je  nagovoril  prisotne in predstavil sliko sv. Miklavža, ki je v stranskem oltarju. Skozi pogovor so skupaj obnovili zgodbo o Miklavževi dobroti, ki nas nagovarja, da smo tudi danes v svojem okolju skriti dobrotniki vsem, ki potrebujejo našo pomoč.

Nato so otroci zapeli pesem o sv. Miklavžu in glasno poklicali njegovo ime. In glej, že je bil  med nami.  Najprej se je opravičil, ker je prišel dan kasneje kot običajno, potem pa razložil, da je po svetu veliko otrok, ki jih mora obiskati, predvsem lačne otroke in vse ljudi v stiski. Otroci so ga z zanimanjem opazovali in poslušali, potem pa jih je simbolično obdaril z otroškimi knjigami, sadjem in sladkarijami. Na koncu so vsi zapeli pesem 'Mi se imamo radi – Miklavža imamo radi'. Sv. Miklavž je nato odšel, še prej pa obljubil, da se vrne prihodnje leto.

V.  R., foto N. O.

Oglejte si tudi