Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Prvi sadež 'Moje pobude'

»Igrala naj služijo svojemu namenu, defibilator pa naj počiva v omarici.« Tako se je največkrat slišalo pred dvorano Edmunda Čibeja v Lokavcu v Lokavcu na dogodku 4. maja. 

Participativni proračun Občine Ajdovščina, ali bolje razumljivo 'Moja pobuda', je obrodila sadove. Krajevne skupnosti so aktivno sodelovale v delavnicah, oddaji predlogov in glasovanju, za predloge, ki so se uspeli prebiti preko Komisije za vloge in pobude.

Krajevna skupnost Lokavec je uspela z dvema predlogoma. Otroška igrala so na odličnem mestu pred športno dvorano, informcijska table pa so še v nastajanju.

Na prvi izmed delavnic 'Moja pobuda' je Bojana Pižent Kompara  predstavila idejo, da bi  z otroškimi igrali zapolnili prazen prostor pred Dvorano Edmunda Čibeja v  Lokavcu. Pobuda je uresničena - igrala ne bodo samevala, saj se število prebivalcev krajevne skupnosti povečuje, priseljujejo se  mladi, v letu 2016 se je število krajanov povečalo za kar 16 novorojenčkov. 

Alenka Furlan pa je podala idejo za informacijsko tablo, saj je Lokavec zelo razpotegnjena vas z mnogo zanimivosti vrednih ogleda.

Pobudo za defibrilator pa je na eni izmed sej sveta KS podala članica sveta Katja Zagorc. Projekt se je tako začel. Da se je pobuda tudi uspešno zaključila, gre zahvala Krajevni skupnosti, krajanom za prostovoljne prispevke, ter nekaterim  podjetjem in društvom, ki imajo sedež v Lokavcu. Predsednik KS Lokavec Angel Vidmar se je vsem zahvalil za sodelovanje in pomoč pri izvedbah projektov.

Otvoritve se je udeležil župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin in spregovoril vsem navzočim

Učenci podružnične šole Lokavec so pripravili prisrčen program in prav ta dan prejeli lepe praktične nagrade za najlepše risbe, s katerimi so sodelovali na natečaju trgovskega podjetja. Vsi pa so bili deležni velikanskega čokoladnega pirha.

tekst in foto Nevenka Vidmar



Oglejte si tudi