Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Darren Longley presenečen nad razvojem

V času med 23. in 24. junijem se je v Vipavski dolini mudil novinar Darren Longley iz britanskega Rough guida, ki je eden izmed najbolj vidnih turističnih vodičev. Darren se je v Vipavsko dolino vrnil po 8 letih in presenečen je bil nad turistično razvitostjo Vipavske doline.
23. junija je novinar spoznal kako aktivna je Vipavska dolina. V popoldanskem času se je peš odpravil iz Pal proti Otliškemu oknu, vse naprej do Turistične kmetije Sinji Vrh, ki je poznana po številnih okusnih domačih jedeh in prelepih razgledih nad Vipavsko dolino. Pozno popoldne je obiskal Majerijo v vinorodnem Slapu, kjer je bil posebej navdušen nad prenočiščami pod zeliščnim vrtom.

Drugi dan obiska, 24. junija je bila rdeča nit obiska »kultura, vino in kulinarika«. Po zajtrku se je odpravil v center Ajdovščine na ogled umetniških del v Pilonovo galerijo. V centru Ajdovščine je v vinoteki Faladur okušal večkrat nagrajeno ajdovsko pivo pivovarne Pelicon.

V času svojega obiska je obiskal tudi gostilno Podfarovž ter kmetijo Arkade. Skupaj z Winestronauti se je podal na vinsko avanturo. Za začetek so obiskali Vinoteko Vipava in spoznali pomen vinskega turizma za Vipavsko dolino ter pestrost ponudbe Vipavske vinske ceste, sledile so degustacije in ogledi kleti v Hiši vin Rondič in Batiču v Šempasu.
Maja Hladnik

Oglejte si tudi