Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Burja bus prinesel burjo

V okviru prireditve InCastra v Ajdovščini je krstno vožnjo doživel Burja bus, ki bo na pomembnih dogodkih in sejemskih prireditvah doma in v tujini na izviren način obveščal obiskovalce, zakaj je vredno Vipavsko dolino obiskati in v njo tudi vlagati.
Neposredni povod za dodatno promocijo Vipavske doline je sprožil znameniti turistični vodič Lonely Planet, ki je maja letos Vipavsko dolino uvrstil na seznam krajev v Evropi, ki jih velja obiskati. Poleg dvomesečne kampanje na devetih radijskih postajah v sosednji Italiji, oglaševanja na jumbo plakatih v naši prestolnici in predstavitvah Vipavske doline na specializiranih sejmih predstavlja Burja bus vrhunec promocije, ki naj bi še večje učinke prinesla v naslednji sezoni.

Avtobus, ki so ga poimenovali po eni največjih značilnostih Vipavske doline, je Občina Ajdovščina pri mariborskem Tamu najela do konca leta (tedaj se tudi izteče veljavnost nalepke Best in Europe 2018), oprema pa je plod domačega znanja. Slikovito zunanjost je zasnovala Urška Černigoj, multimedijsko notranjost pa so po zamisli Studia Pika plus izdelali v Gremarju (v prostorih nekdanje Lipe).

Ena stranica Burja busa prikazuje detajle »čudovitega primera skritega dragulja v srcu Evrope. Ta nadvse privlačna in šarmantna regija ponuja izjemna kulinarična doživetja, vznemirljive aktivnosti in fantastično pokrajino …« kot so zapisali pri Lonely Planetu v obrazložitvi priznanja. Druga stranica pa je namenjena iskanju tujih vlagateljev (Invest in Ajdovščina) tako v manjkajočo turistično infrastrukturo (hotela v Ajdovščini in na Predmeji, restavracije, adrenalinski parki …) kot tudi za gradnjo stanovanjske soseske (Ribnik SBII) ali vlaganja v poslovne cone.

Mimogrede: takoj ko je Burja bus v soboto opoldne zapeljal na ajdovsko letališče in vzbudil zanimanje številnih obiskovalcev InCastre, je začela pihati močna burja, tako da je bil 'krst' prestavljen v bolj zavetno lego. Vrata v notranjost busa je simbolično odprl župan Tadej Beočanin, ki je prvo 'pravo' vožnjo napovedal na investicijsko konferenco v Maribor.

Oglejte si tudi